Bit.ly vad är det?

Vad är bit ly?

Bitly is a link management platform that provides people, brands and businesses with scalable and secure tools to personalize, share and track their content links, while capturing data and insights with every click.

Är länken säker?

Ett säkrare sätt att kolla om en länk är reko är att använda tex tjänsten GetLinkInfo. Där kan du få förhandsinfo om vart en kortlänk leder, om den innehåller skadlig mjukvara eller pekar till en phishingsajt, och den skvallrar även om vad en Youtubevideo innehåller.

Hur kollar man URL?

Det är enkelt! Du hittar URL-adressen till vilken hemsida som helst genom att titta uppe i adressraden i din webbläsare.

Hur hittar jag min URL-adress?
  1. Googla efter den sajt du vill veta URL för.
  2. Klicka på sökresultatet.
  3. Nu hittar du URL:en i adressfältet högst upp i din browser.
8 maj 2018

Hur man förkortar en länk?

Så gör du dina länkar korta
  1. Surfa till adressen www.bitly.com.
  2. Klistra in den långa adressen i det stora vita fältet mitt på sidan.
  3. Klicka på knappen Shorten för att få en kort länk.
  4. Klicka på Copy för att kopiera den nya korta URL:en.
10 okt. 2019

Vad är tiny url?

TinyURL är en URL-förkortare startad 2002 och erbjuder kortlänkar på sin egen domän, till exempel URL:en http://sv.wikipedia.org/wiki/URL-förkortare kan förkortas till exempelvis http://tinyurl.com/85p8lot. TinyURL erbjuder även anpassade kortlänkar, så att användare kan anpassa dem för att lättare komma ihåg dem.

Hur vet man om en webbsida är pålitlig?

Kontrollera att hemsidan använder HTTPS

Det är det protokoll som gör att webbplatsens innehåll kan visas. Idag använder dock de allra flesta hemsidor HTTPS där S:et står för Secure. Du kan se om en hemsida är HTTP eller HTTPS genom att klicka till vänster om adressen till hemsidan i ditt webbläsarfönster.

Vad händer om man trycker på en länk?

Om du klickar på en länk som en bedragare skickat kan de komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet. De kan även få tag i dina kortuppgifter och tömma ditt konto. Det kan även hända att internetanslutningen slutar att fungera, att datorn drabbas av virus eller att den till och med går sönder.

Hur ser en URL länk ut?

Den gröna texten, dvs. mellan citationstecknen, är där du placerar länken dit du vill länka. Den blåa texten mellan <a> och </a> är var du skriver länkens ankartext. Det är alltså den synliga texten på sidan som länkar till URL:n.

Vad är en giltig URL?

Giltig URL-adress är obligatoriskt att fylla i när man använder vårt webbuppladdningsformulär eftersom e-plikten gäller endast det som är publicerat på nätet. Det som ska anges är nät-adressen där material är publicerat. Det är viktigt att URL:en/länken är unik, alltså samma länk kan inte anges flera gånger.

Vad står URL för och vad innebär det?

Mer nördig info om vad URL betyder:

URL står för “Uniform Resource Locator”. Allt som finns på webben har en url. Webbsidor, men även bilderna på webbsidan och alla scripts och filer som används för att webbsidan skall fungera har egna urlar.

Vad är en bild URL?

URL, eller url adress, är en webbadress som pekar mot en specifik webbplats. Det är adressen som anges i webbläsaren för att nå en målsida, en bild eller ett ljudklipp.

Kan man korta ner en länk?

Så skapar du korta och snygga länkar (med bitly)

Att ”bara” skapa en kortare länk av vår (eller någon annans) långa länk är hur enkelt som helst. Vi öppnar valfri webbläsare att navigerar till https://bitly.com. I fältet Shorten your link klistrar vi sedan in vår länk och klickar på Shorten för att korta ned den.

Hur gör man för att länka?

Skapa en hyperlänk till en plats på webben
  1. Markera texten eller bilden du vill visa som en hyperlänk.
  2. Tryck på Ctrl+K. Du kan också högerklicka på texten eller bilden och klicka på Länk på snabbmenyn.
  3. I rutan Infoga hyperlänk skriver eller klistrar du in din länk i rutan Adress.

Vad är en hyperlänk?

En hyperlänk eller bara länk är ett ord eller ett avsnitt av en text som hänvisar till ett annat textavsnitt. Text med hyperlänkar kallas hypertext. Syftet är att man inte ska behöva läsa eller söka igenom all förekommande text, utan snabbt och enkelt kunna förflytta sig till det avsnitt man är intresserad av.

VAD ÄR MEST SÄLLSYNT I MINECRAFT 1.18…? (#21)

ALLT GÅR ÅT H*LVETE – The Forest

WHIPPIT & POLSKI GRÄVER GULD OCH JORD I DIGDIG.IO

Lämna en kommentar