Chromecast vad är det?

Google har utvecklat en egen teknik för trådlös överföring av bild och ljud. Den kallas Chromecast (tidigare Google Cast) och lanserades 2013. Tekniken kan idag användas i Android, iOS, Windows, Mac OS och Chrome OS (operativsystemet som används på Chromebook-datorer).

Vad kostar det att använda Chromecast?

Det är enkelt att komma i gång att använda Google Chromecast och på så sätt förvandla en vanlig tv till en smart-tv. Det är dessutom en billig lösning – en Chromecast kostar bara i trakterna av 390 kronor. För att kunna använda en Chromecast behöver du: En Google Chromecast.

Måste man ha abonnemang till Chromecast?

Googles prenumerationstjänst för att strömma spel, Stadia, jobbar över just Chromecast-tekniken. Google Stadia fungerar ungefär som Netflix eller Spotify i det att du prenumererar på innehåll som sedan strömmas över internet till din enhet. Enda skillnaden är att det är spel istället för film eller musik här.

Vad kan man se med en Chromecast?

Du kan spegla din Android-enhet direkt till TV:n för att titta på den bilder och videoklipp du har på den, surfa på nätet, visa presentationer, spela och mycket mer. Spela musik. Chromecast stöds av flera stora musiktjänster som Spotify Premium, Google Play Music, Pandora m. fl.

Hur använder man en Chromecast?

Kom igång med Chromecast steg för steg
 1. Anslut: Koppla in din Chromecast i ett ledigt HDMI-uttag i din TV. …
 2. Installera: Öppna Google Home-appen och logga in med ditt Google-konto (eller skapa ett om du inte redan har ett konto, det är gratis). …
 3. Hitta din Chromecast: …
 4. Välj rum: …
 5. Anslut till wifi: …
 6. Länka, uppdatera och slutför:
3 nov. 2021

Vilka kanaler kan man se med Chromecast?

Google Chromecast
 • Svt Play.
 • TV4 Play (CMore)
 • DPlay (kanal 5, 9 11, Discovery, Eurosport etc) Endast med Android-enheter!
 • Viafree/Viaplay (Tv3, TV6, TV8, TV10)
 • Canal Digital Go.
 • Netflix.
 • HBO Nordic.
 • SF Anytime.
3 maj 2017

Kan tv vara för gammal för Chromecast?

För alla Chromecast-enheter krävs en tv med inbyggt HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) 1.3 eller senare. HDCP 2.2 krävs för 4K-innehåll. De flesta tv:ar med HDMI-portar som inte är äldre än fem år har minst en port med stöd för HDCP 2.2.

Kan man använda mobilens internet till Chromecast?

Du kan använda ett annat wifi-nätverk eller en mobildataanslutning. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android. Gästläge. Tryck på OK för att tillåta att Google genomsöker nätverksinformationen och hittar enheter i närheten som du kan casta till.

Hur Chromecastar man utan Wi-Fi?

Precis som kommentaren ovan skriver stämmer det att en Chromecast behöver Wi-Fi för att fungera. Dock går det att använda t. ex. din telefon och dela ut internet från den till Chromecasten, för att sedan ansluta till Chromecasten från telefonen.

Kan man se SVT Play med Chromecast?

Välj fliken Hem (Home) längst ner till vänster på skärmen. Om din Chromecast visas använder den samma nätverk som din Android-enhet. Om din Chromecast inte visas kan den vara ansluten till ett annat nätverk än din Android-enhet. Support för att byta nätverk finns på Googles supportwebbplats.

Hur castar man från mobil till tv?

Om du har Android TV kan du casta innehåll från din telefon, surfplatta och laptop till tv:n.

Viktigt!
 1. Anslut enheten till samma Wi-Fi-nätverk som Android TV.
 2. Öppna appen med innehållet som du vill casta.
 3. Leta upp och välj Casta. i appen.
 4. Välj tv:ns namn på enheten.
 5. När Casta. ändrar färg är du ansluten.

Hur kan man koppla Chromecast till tv?

Chromecast
 1. Anslut ena änden av USB-strömkabeln till Chromecast-enheten och kabelns andra ände till nätadaptern. Använd USB-strömkabeln och nätadaptern som följer med i förpackningen för bästa möjliga resultat.
 2. Anslut Chromecast-enheten till en ledig HDMI-ingång på tv:n.
 3. Anslut nätadaptern till ett ledigt vägguttag.

Vad behövs för att casta till tv?

Använd webbläsaren Chrome och ta del av videor, foton, musik och annat innehåll på tv:n. Klicka bara på Cast-knappen i webbläsaren och välj din Chromecast-enhet. Spegla Android-enheten på tv:n. Visa presentationer, foton och dokument på större skärm.

What is a Chromecast Device and How to Cast | Chromecast 101

Uppackning och installation av Google Chromecast Ultra

Så fungerar Google Chromecast med Google TV i Sverige

Lämna en kommentar