Estetiska programmet vad kan man bli?

Vad kan bli om man går estet?

Efter gymnasiet har du en god grund för vidare akademiska studier med konstnärlig kreativitet. Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen estetik och media kan vara fotograf, filmregissör, animatör, filmfotograf, filmklippare/redigerare, grafisk designer eller ljudtekniker.

Vad kan man bli efter Estetiska programmet?

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen teater kan vara skådespelare, teaterregissör, filmregissör, mimare, musikalartist, dramatiker, dramapedagog, producent. Men också yrken som journalist, lärare, psykolog, socionom eller jurist.

Vad gör man på estet media?

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv. Estetik handlar om hur olika uttryck uppfattas av människans sinnen.

Kan man bli lärare om man går estet?

Estetiska programmet är högskoleförberedande och efter programmet kan du läsa vidare inom både estetiska områden och andra områden som samhälle och humanism. Utbildningar du blir direkt behörig att söka till efter Estetiska programmet är till exempel vissa slags lärare, studie- och yrkesvägledare och jurist.

Är estet dåligt?

Det är du som ska trivas och ha kul med det du gör! Du verkar vara medveten om att det folk säger är just fördomar till stor del och det är jättebra att du är kritisk till vad andra säger. Det du kan göra för att få en bild av hur estetiska programmet faktist är på riktigt är att besöka ett sådant program.

Hur många poäng behöver man för att komma in på estet?

Det krävs alltså att man har godkända betyg i minst 12 ämnen, vilket innebär minst 120 i Meritvärde (betygspoäng).

Hur kan man bli en bakgrundsdansare?

Utbildning. För att kunna få jobb som dansare krävs oftast lång utbildning från tidig ålder vid en yrkesförberedande dansskola. På gymnasiet finns det ett Riksrekryterande specialprogram med egna examensmål – Yrkesdansarutbildningen. På estetiska programmet finns inriktning Dans.

Vad gör man på estet bild och form?

Här får du fördjupa dig inom det tvådimensionella bildområdet och utvecklas vidare inom bl. a. oljemåleri och olika grafiska tekniker. Här får du fördjupa sig inom tredimensionella tekniker som lera och betong samt arbeta med designprocessen från idé till färdig produkt.

Är estetiska programmet högskoleförberedande?

Ja! Estetiska programmet är högskoleförberedande, både mot teoretiska och konstnärliga högre studier. Programmet ger i grunden både grundläggande samt viss särskild högskolebehörighet, till exempel mot studier inom humaniora, juridik och utbildning.

Vart ligger estet?

Estet | Tibble Gymnasium – Täby.

Vad finns det för program på gymnasiet?

INFORMERAS
  • NA. Naturvetenskapsprogrammet.
  • TE. Teknikprogrammet.
  • EK. Ekonomiprogrammet.
  • HU. Humanistiska programmet.
  • IB. International Baccalaureate Diploma.
  • SA. Samhällsvetenskapsprogrammet.
  • ES. Estetiska programmet.

Vad ska man välja till gymnasiet?

Kontrollera vilken behörighet du kan komma att behöva och jämför med vad du läser på på de olika gymnasieprogrammen och vilka kurser gymnasieskolan erbjuder att välja mellan. Du kan söka bland utbildningar du kan gå efter gymnasieskolan i den kommande söktjänsten där du kan söka utbildningar för vuxna.

Vilka ämnen läser man på estet?

Kurser på Estetiska programmet

Som alla andra gymnasieprogram läser du de gymnasiegemensamma ämnena: Svenska eller Svenska som andraspråk, Matematik, Engelska, Historia, Idrott och hälsa, Naturkunskap, Religionskunskap och Samhällskunskap.

Vad är esteter?

Estetik (av grekiska: αισθησις, aisthesis, förnimmelse, varseblivning), läran om förnimmandet, i synnerhet förnimmandet av det sköna, läran om det sinnliga, konstens filosofi.

3 saker jag önskar att jag visste i mitt gymnasieval

Estetiska programmet

Estetiska programmet

Lämna en kommentar