Gi rivstart vad får man äta?

Du ska äta rejält med proteinrika livsmedel, alltså kött, fisk, fågel, ägg och skaldjur. Vi rekommenderar 150-250 g per måltid eller minst 450 g per dag, vilket är betydligt mer än enligt de gamla kostrekommendationerna. Känner du dig hungrig efter en måltid kan du öka intaget av proteinrika livsmedel.

Hur mycket kan man gå ner i vikt med GI?

Normalt rekommenderar vi att följa rivstarten under två till sex veckor för att därefter långsamt lägga till nyttiga kolhydrater i kosten och alltså över till fas 2. Resultaten är snabba. De allra flesta går ner 1-2 kilo per vecka i fas 1.

Vad får man äta med GI?

Exempel på matvaror som ingår i GI-kosten
 • Fullkornsprodukter – flingor, bröd helst med hela korn, pasta (kokad al dente), couscous, bulgur, matris (kladdigt ris har högre GI)
 • Ärter, bönor och linser – torra, konserverade.
 • Färskt kött, fisk, fågel.
 • Ägg.
 • Nötter och fröer.
 • Mörk choklad.

Hur man går ner 10 kg på två veckor?

Hur man går ner 10 kg på 2 veckor
 1. Hur man minskar sitt intag av natrium. …
 2. Utesluta socker. …
 3. Lägg till mer träning i planeringen. …
 4. Konditionsträning kan hjälpa dig att bränna kalorier efter träningen. …
 5. Högintensiv Intervallträning; HIIT. …
 6. Ät rätt. …
 7. Lägg till promenader eller annan fysisk aktivitet.
12 maj 2021

Hur mycket kan jag gå ner i vikt på en månad?

Svar: Det är möjligt att gå ner i 4-5 kg i månaden, en vanlig rekommendation vid viktnedgång brukar vara att gå ner ca 0,5-1 kg per vecka.

Har havregryn högt GI?

Innehållet av lösliga kostfibrer påverkar också grötens GI. Det är framförallt gröt kokt på havre och korn som är rik på lösliga kostfibrer och får därför ett något lägre GI. Alla grötar utom mannagryns- och risgrynsgröt är gjorda på fullkorn.

Vad ingår i medelhavsmat?

Medelhavskosten bygger på det kostmönster man traditionellt sett har haft i medelhavsländerna och innehåller mycket olivolja, grönsaker, frukt, bönor och fisk, måttliga mängder kött och mejeriprodukter (yoghurt och ibland ost), och ofta ett dagligt glas rödvin – kosten ger dock goda effekter på hälsan även utan alkohol …

Vilka grönsaker har lågt GI?

För istället för en baguette som har högt GI väljer du hellre grovt bröd som ligger bra mycket längre ner på listan. Bönor, linser och ärtor har också lågt GI-värde. Ur en hälsovinkel är de bättre proteiner än till exempel rött kött.

Dr Mikael avslöjar den enda dieten som funkar – Nyhetsmorgon (TV4)

Viktminskning genom kosten: ”Du går ner 4-5 kilo på två veckor” – Nyhetsmorgon (TV4)

Allt om min diet

Lämna en kommentar