Hur mycket får ett mått skilja?

Bultcirkel 5/118
Bilmärke År Bultcirkel
Citroen Jumper (small chassis) 94-06 118
Citroen C25 84-94 118
Fiat Ducato (light chassis) 14- 118
Fiat Ducato (small chassis) 06-14 118

11 rader till

Hur mycket får det skilja på et måttet?

Lagen säger att du max får vara 10 mm från den originella spårbredden. Det vill säga att om din bil har ET35 från början kan du gå ner till minst ET25 och max ET45 enligt lag, trots det är det ET-målet, fälgens bredd och bilen som avgör om det sitter korrekt eller inte.

Hur noga är et måttet?

Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt. Om ETmåttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet.

Vad betyder ET43?

ET43 : förskjutning av fälgen.

Vilka bilar har 5 118?

Bultcirkel 5/118
Bilmärke År Bultcirkel
Citroen Jumper (small chassis) 94-06 118
Citroen C25 84-94 118
Fiat Ducato (light chassis) 14- 118
Fiat Ducato (small chassis) 06-14 118

11 rader till

Vad betyder et45 på fälg?

Exempel: en fälg har måtten: 6,5 x 15 ET 45, vilket betyder att ET-måttet är 45 (45 mm utanför fälgens mittpunkt), byter man till en fälg med ET 35 kommer fälgen att bredda utåt med 10 mm.

Kan man ändra et mått?

Använd vår ET kalkylator. När du byter däck (däckbredd) och/eller fälg (ETmått) kan spårvidden ändras, antingen innåt eller utåt, med risk för att hjulet tar i innerskärm eller fjädring/bromsar osv. Här kan du räkna ut hur mycket det nya hjulet kommer bredda innåt eller utåt. Läs även om däckmarkeringar.

Hur räknar man ut et mått?

Så här räknar du ut ET om du inte hittar instämplingen
  1. Börja med att mäta fälgens bredd (C).
  2. Mät från fälgens bakre kant till anläggningsytan (B)
  3. Minska B-måttet med halva fälgens bredd.
  4. Resultatet är inpressningsdjupet (A).

Hur man mäter Bultcirkeln?

På en fyrbultstrumma kan du mäta bultcirkel från bulthålets yttersta kant till bulthålets innersta kant rakt över navhålet eller centrum hål till centrum hål rakt över navhålet.

Hur räknar man ut Navhål?

Navhålet mätes enkelt, diagonalt över fälgens centrumhål.

Vad är ett et mått?

ET mått: Kallas även inpressning eller offset. Måttet anger avståndet mellan fälgens anläggningsyta mot navet och fälgens mittpunkt. Ju lägre inpressningsdjupet är, desto längre ut breddar fälgen.

Vad är et för något?

ET är ett mått som finns inristad på varje fälg. Detta mått visar hur mycket fälgen går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar mer utåt och ett högre mått inåt. Ska man införskaffa nya fälgar så är det viktigt att man känner till sin korrekta inpressning.

Vad betyder Fälgdimension?

Undrar du ändå vad måtten betyder så hittar du de vanligaste måtten här: 1- Fälgdiameter: Exempelvis 17″ anger fälgens diameter i tum och för att ett däck ska passa på fälgen måste det ha motsvarande tumstorlek. 2- Fälgbredd: Fälgens bredd anges i tum, på en specifik bredd t.

Måste Navhålet stämma?

Varför måste man ha navring? Om centrumhålet på fälgen är större än nav tjockleken på bilen så måste man ha en navring för att fälgen ska kunna centreras korrekt. Om du vill få en körning som är både säker och fri från vibrationer så är en navring tillsammans med en balansering av däcket en förutsättning.

Vad ska jag ha för däckdimension?

Att ta reda på vilken däckdimension din bil behöver är ett av de första stegen när du ska köpa nya däck. Däck för vanliga personbilar och släp finns i storlekar från 12 tum upp till 22 tum. Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis.

Hur fungerar ställbart Bultmönster?

Med hjälp av en excentrisk kona, som man kallar ABS360, kan man enkelt anpassa bultindelningen på en och samma fälg så att den passar flera bilmodeller. Konan som är tillverkad i stål har ett excentriskt förskjutet bulthål. Det gör att man får olika avstånd på bultindelningsdiametern när konan vrids runt.

Hur kollar man ET mått?

Ska du skilja dig – tänk på det här – Nyhetsmorgon (TV4)

Så skiljer du smarta kalorier från onyttiga – Nyhetsmorgon (TV4)

Lämna en kommentar