Hur mycket färg behöver jag?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Hur många kvadratmeter räcker 10 liter färg?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Hur långt räcker 3 liter färg?

Exempel för vägg: bredd 4,90 m (490 cm), höjd 2,40 m (240 cm). Totalt 4,90 x 2,40 = 11,76 m2. Avrunda uppåt till 12 m2. Färgsnurran visar att du behöver 3,0 liter målarfärg för 2 strykningar.

Hur räknar man ut Väggarea?

Räkna ut den totala arean på rummets 4 väggar genom att ange längden på rummet, bredden på rummet och rummets takhöjd. Du får själv räkna bort eventuella större ytor i rummet som inte ska målas. Färgåtgången beräknas på 2 strykningar. Om man ska måla över starkare kulörer behövs ibland även tre strykningar.

Hur många lager färg inomhus?

För att uppnå bästa resultat ska du lägga på tre lager med färg. Ett lager med grundfärg och två lager med toppfärg. Se till att det verkligen får torka ordentligt innan du lägger på nästa lager med färg.

Vad kostar det att måla om 70 kvm?

Total kostnad per kvm
1 kvm 70 kvm
Färg 25 kr 1 750 kr
Övrigt material 1 000 kr 1 000 kr
Arbetskostnad 150 kr 10 000 kr
Totalt 1 175 kr 13 250 kr

Hur lång tid tar det att måla 100 kvm?

Om det är bra färg och ingen grundmålning behövs tar det ytterligare 15-30 timmar för att måla två omgångar. Räkna med att priset per timme ligger mellan 300 och 600 kronor inklusive moms. Kom ihåg att du förmodligen kan göra ett rot-avdrag på arbetskostnaden.

Hur mycket färg behövs till 50 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Hur lång tid tar det att måla 30 kvm?

Att måla 20 kvadratmeter tar cirka 3-4 timmar per strykning, totalt cirka 9-12 timmar om väggarna ska målas tre gånger. Mellan varje målning behöver färgen torka helt vilket innebär att det också går åt en hel del tid för torkning. Totalt får man räkna med att det tar 2-3 dagar att få ett rum helt färdigställt.

Vad kostar 10 liter husfärg?

En 10liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik. På lågprisvaruhusen går det att köpa samma mängd färg för under 400 kronor.

Hur räknar man kvm i ett rum?

För att räkna ut det för hand räknar du helt enkelt längden*bredden. En kvadratmeter ett mått på en yta, alltså en längd och en bredd.

Räkna ut kvadratmeter
  1. 1 mil² = 100 km²
  2. 1 km² = 100 ha (hektar)
  3. 1 ha = 100 ar.
  4. 1 ar = 100 m²
  5. 1 m² = 100 dm²
  6. 1 dm² = 100 cm²
  7. 1 cm² = 100 mm²

Hur mäter man väggar?

På höjden mät avståndet golv till tak på höger sida, i mitten och på vänster vänster, och så använder du det minsta måttet som du får. På bredden mät avståndet vägg till vägg nere vid golvet, i mitten av väggen och uppe vid taket, och så använder du det största måttet som du får.

Hur många kvadrat på en Tapetrulle?

Hur mycket räcker en rulle till? Det beror helt på hur långa våder som skall skäras och om tapeten har mönsterpassning. Normalt är rullarna 10 m långa och 52-53 cm breda. Vid en takhöjd på 2,5 (standard) får man då ut 4 våder om det inte är något mönsterpass.

Hur många strykningar inomhus?

Dags att måla

Grunda med ett lager grundfärg och stryk därefter två gånger med täckfärgen. Ofta ser det fint ut redan efter första strykningen men för att få ett fint slutresultat ska du alltid måla två gånger.

Hur många strykningar färg?

Måla ytan två gånger med en kvalitetsroller som täcker bra och tar upp mycket färg. Har du en mörk färg under som ska målas om med en ljusare färg, kan det krävas tre strykningar.

När kan man måla lager 2?

Om färgen inte är tillräckligt torr riskerar du att den släpper när du målar igen, vilket förstör båda lagren. Torktiden står ofta på färgburken, och om du är osäker bör du låta den torka i 24 timmar. Ge det hellre för mycket tid än för lite, även om du är otålig att se resultatet efter två lager.

FÄRGBERÄKNARE

Väggfärg med Tanja

FÄRGBERÄKNARE

Lämna en kommentar