Hur mycket färg behövs till 100 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Hur många kvadratmeter räcker 10 liter färg?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Hur långt räcker 3 liter färg?

Exempel för vägg: bredd 4,90 m (490 cm), höjd 2,40 m (240 cm). Totalt 4,90 x 2,40 = 11,76 m2. Avrunda uppåt till 12 m2. Färgsnurran visar att du behöver 3,0 liter målarfärg för 2 strykningar.

Hur mycket kostar 10 liter färg?

En 10liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik. På lågprisvaruhusen går det att köpa samma mängd färg för under 400 kronor.

Vad kostar färg per kvadratmeter?

En hink med 10 liter målarfärg brukar kosta mellan 500 och 2500 kronor beroende på kvalitet och fabrikat. 10 liter färg räcker vanligen till en yta om 60 till 80 kvadratmeter. Kom ihåg att det sällan lönar sig att välja det billigaste alternativet eftersom sämre färg kan behöva en strykning mer än kvalitetsfärg.

Vad kostar det att måla om 70 kvm?

Total kostnad per kvm
1 kvm 70 kvm
Färg 25 kr 1 750 kr
Övrigt material 1 000 kr 1 000 kr
Arbetskostnad 150 kr 10 000 kr
Totalt 1 175 kr 13 250 kr

Hur räknar man ut Färgåtgång?

Räkna ut den totala arean på rummets 4 väggar genom att ange längden på rummet, bredden på rummet och rummets takhöjd. Du får själv räkna bort eventuella större ytor i rummet som inte ska målas. Färgåtgången beräknas på 2 strykningar. Om man ska måla över starkare kulörer behövs ibland även tre strykningar.

Hur mycket färg behövs till 50 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Hur lång tid tar det att måla 30 kvm?

Att måla 20 kvadratmeter tar cirka 3-4 timmar per strykning, totalt cirka 9-12 timmar om väggarna ska målas tre gånger. Mellan varje målning behöver färgen torka helt vilket innebär att det också går åt en hel del tid för torkning. Totalt får man räkna med att det tar 2-3 dagar att få ett rum helt färdigställt.

Hur länge håller en färgburk?

Hållbarheten skiljer sig något mellan de olika färgtyperna, men tumregeln är cirka två år. Under gynnsamma förhållanden kan dock många färgtyper hålla betydligt längre. Silikatfärger har bara ett till två års hållbarhet och spackelfärg i öppnad förpackning endast ett par månader.

Vad kostar 10 liter färg inomhus?

Den rekommenderade åtgången på dessa färger är 8 kvadratmeter per liter, vilket innebär att det krävs 10 liter färg för att täcka väggarna med två strykningar. Beroende på vilken av deras färger du vill använda dig utav varierar priset mellan cirka 1200–1500 kronor.

Vad kostar 10 liter färg Nordsjö?

Produktinformation. Lägsta pris på Nordsjö 7 Original Väggfärger Silver 10L är 959 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 4 jämförda butiker.

Vilken är den bästa Väggfärgen?

MIDUN VÄGGFÄRG, som är som är Byggmax egna märke, går i mål som testvinnare.

Vad kostar det att måla om 50 kvm?

Ditt val av färg

Generellt sett kostar en hink med 10 liter färg ungefär 500–2500 kronor och räcker till omkring 50–80 kvadratmeter. Ytterligare ett tips är att köpa in färgen via den målarfirma du anlitar, då många målarfirmor har rabatterade priser i färgbutiker och på byggvaruhus.

Vad kostar det att få ett rum Spacklat?

I övrigt ingår både tak- och snickerifärg i arbetskostnaden, liksom färg som tål att avtorkas till kök, toaletter och badrum. Riktpris för helrenovering av ett rum är 5000-6000 kr, beroende på rummets storlek. Endast skarvspackling och tapetsering (halvreparation) kostar ca 3000 kr per rum.

Vad kostar en målare i timmen svart?

Enligt en undersökning Skatteverket gjorde 2010 så kostade det i genomsnitt 472 kronor i timmen att anlita en målare i Sverige. Genomsnittskostnaden att anlita en målare svart beräknades vara 211 kronor.

Henke Naturlig färg

Rätt färg på rätt plats :: Måla med Krickelin

Väggfärg med Tanja

Lämna en kommentar