Hur mycket garn till sockor?

Material och storlekar. Masktäthet: Cirka 19 m x 24 v slätstickning med stickor nr 4.5 = 10 x 10 cm. Garnåtgång: Cirka 100 (100) 100 (100) 100 (150) 150 (150) gram.

Hur mycket garn går åt till ett par sockor?

Det går åt cirka ett garnnystan per socka. Visst känns det lyxigt att gå runt i hemstickade sockor!

Vilket garn till raggsockor?

Raggi är ett mjukt och härligt kvalitetsgarn. Blandningen av ull och nylon gör att det är ett slitstarkt garn som med fördel används till att sticka raggsockor med.

Vad för garn till sockor?

En av de populäraste garntyperna till strumpor och sockar är ullgarn, och det av en anledning. Ull är naturligt temperaturreglerande och transporterar bort fukt från kroppen, vilket gör att fötterna hela tiden har en behaglig temperatur.

Hur många maskor till sockor?

Lägg upp 48 m på två strumpstickor nr 3. Fördela maskorna jämnt med 12 m per sticka på 4 stickor. Se till så att uppläggningsvarvet inte vrider sig. Sticka runt på de fyra stickorna 2 r, 2 a resårstickning tills sockans skaft/mudd är15 cm eller så lång som du vill ha den.

Hur många strumpstickor?

Strumpstickor säljs i set om fem. Maskorna fördelas jämnt på tre eller fyra stickor, och man använder sedan en extrasticka. Om man väljer att sticka på fyra eller fem stickor är en smaksak.

Vad räcker 50 gram garn till?

Alla garn, även handspunna och återvunna, har ett visst förhållande mellan längd och vikt. Alltså att X meter garn väger Y gram. Just det som kallas för löplängd, och som är ytterligare ett sätt att mäta ett garns grovlek. (Som när det står på garnbanderollen att ditt 50 grams-nystan innehåller 80 meter.)

Vilket garn till Strömsötröjan?

Tröjan är stickad i Drops populära garn Karisma. Finns i många storlekar så den passar de flesta. Tröjan är inspirerad av finsk snickarglädje.

Kan man virka med vilket garn som helst?

Virknålar
Europa / mm USA / US Storlek Storbritannien och Kanada / UK Storlek
1.80 6 3.5
1.90 5 3
2 4 2.5

43 rader till

17 okt. 2018

Vilket garn ska man välja?

Tofflor, väskor, vantar och annat som kan tovas; för det bästa resultatet bör du välja mjuka garnkvaliteter, gärna i ren ull, som är löst spunnet och som INTE är superwashbehandlat. Det är viktigt att du vet att du kan använda fler DROPS garn än de föreslagna över.

Hur många maskor till Babysockor?

Skaft: lägg upp 36 maskor och fördela jämnt på fyra stickor (9 m per sticka). Sticka resår *2 r, 2a* i 7 varv. Byt till blått och sticka slätstickning. Öka på följande varv en maska i slutet på varje sticka, arbetet har nu sammanlagt 40 m.

Kan man sticka sockor på Rundstickor?

En del tycker att det är svårt att hålla reda på fem strumpstickor när man ska sticka sockor eller vantar och då kan det underlätta att stickarundsticka. Det tar en liten stund att lära sig, precis som det tar tid att lära sig andra saker men det är värt att traggla en liten stund.

Hur stickar man strumpor med Rundstickor?

Sticka raggsockor på rundstickor
  1. Välj garn och stickor. Det första steget mot dina raggsockor är att välja ditt garn och dina stickor. …
  2. Lägg upp maskor och sticka skaftet. Lägg upp 40 maskor på dina rundstickor. …
  3. Sticka hälen. När vi ska sticka hälen kommer vi bara att använda hälften av maskorna. …
  4. Sticka foten. …
  5. Sticka tån.
25 jan. 2021

Vilken Strumpstorlek?

I vår storleksguide barn och bebis hittar du rätt passform
Ålder Strumpstorlek
0-3 mån 13-15
3-6 mån 16-18
6-12 mån 19-21
1-2 år 22-24

4 rader till

Hur många maskor är 30 cm?

30 cm gånger 2 m/cm ger … 60 maskor.

Hur många maskor till häl?

Om man inte får det att gå jämt ut är det bäst att ha lika antal maskor på sidorna och om det går det mindre antalet maskor på baksidan av hälen, t. ex. 9-7-9 (=25). Börja forma hälen när du är på rätsidan.

Så stickar du sockor – en personlig julklapp – Nyhetsmorgon (TV4)

Lär dig att sticka raggsockor – del 2: hälen

Lär dig att sticka raggsockor – del 1: skaftet

Lämna en kommentar