Hur mycket godis äter vi i sverige?

Hur mycket äter vi? Hur mycket vi äter av sötsaker och snacks varierar mycket mellan olika personer. I snitt äter vi nästan 15 kilo choklad och godis om året per person (enligt Jordbruksverkets statistik 2020).

Hur mycket godis äter vi i Sverige 2021?

Totalt i hela sverige brukar det handla om ungefär 13 400 ton godis – en ökning med nästan 500 procent jämfört med en vanlig vecka.

Vad är svenskarnas Favoritgodis?

Daim är svenskarnas favoritgodis

Vinnaren blev Daim, som valdes av hela 28 procent av de svarande. Därefter följde Dumle och Ahlgrens bilar, med 24 procent, på en andraplats. På bronspallen landade Center och Polly med 23 procent.

Vilket land äter mest godis i hela världen?

Svenskarna är världsmästare på att äta godis. Vi äter i genomsnitt sjutton kilo godis per person och år, medan den genomsnittliga EU-medborgaren äter sju kilo per år. När plockgodiset kom var det som att öppna dammluckorna, säger Thomas Hedlund, författare till en ny bok om godis.

Hur många kg godis äter en svensk?

Det sägs att svenskarna äter mest godis i hela världen. Enligt siffror från SCB såldes det konfektyrvaror för hisnande 21 miljarder kronor i Sverige under 2016. Mäter man det i antal kilo sötsaker, äter medelsvensken i snitt drygt 14 kilo godis per år. Det är inte bara svenskarna som är glada i godis.

Hur mycket lösgodis äter en svensk per år?

En familj på fyra personer konsumerar drygt 1 kilo godis i veckan. År 2019 konsumerade vi drygt 15 kilo per person och år. Det blir knappt 0,3 kilo per person i veckan. För en familj på fyra personer summerar det till 1,1 kilo i veckan.

Hur mycket godis är lagom vuxen?

Godis en dag i veckan, inte mer och då är en lagom portion 8-12 bitar smågodis. Snacks en dag i veckan. Popcorn innehåller mycket mindre energi än samma portion chips. Glass, max en dag i veckan.

Vilket är det vanligaste godiset i Sverige?

När Karamellkungen, som är ett av de dominerande företagen på godismarknaden, listar svenskarnas favoriter i godispåsen syns inte särskilt stor skillnad från år till år. Choklad är mest populärt och gamla godingar som punschpraliner och gräddkola finns kvar bland de mest köpta sorterna år efter år.

Är det bara Sverige som har lösgodis?

År 2008 var lösgodis populärt i Finland, Norge, och också i Danmark. Lösgodis fortsätter växa i popularitet i Danmark, även i perioder där konsumtionen av färdigpackat godis i påsar har minskat. Godis, och inte bara lösgodis, är mycket populärt i hela Norden.

Hur många kalorier är det i lösgodis?

350 kcal smågodis, 100 g 520 kcal naturgodis, blandat 520 kcal chokladgodis, 100 g 35 kcal popcorn, 10 g=64 st
35 kcal glasspinne, 25 g 50 kcal isglass, 55 g 340 kcal glasstrut, ca 100 g

Vilket land konsumerar mest socker i världen?

i de andra länderna i EU. de senaste 30 åren. Nu är Sverige godislandet nummer ett. av alla länder i världen.

Vilket land äter mest skräpmat?

Storbritannien äter mest skräpmat – Österrike äter minst

Tabellen visar hur ofta invånarna i de nio länderna vi undersökte äter skräpmat under en genomsnittlig månad. Det visar sig att britterna unnar sig skräpmat i genomsnitt sex gånger i månaden tätt följda av belgarna på andra plats.

Vilket land har det bästa godiset?

ERT Godis är grossisten som satsat på att ha samarbete med alla de stora tillverkarna. VD och ägare Nichlas Ernstsson säger: – Vi är Sveriges bästa och mest tillförlitliga leverantör av all sorters godis.

Hur mycket är 100 gram godis?

100 gram godis – det blir ungefär femton bitar. Mer än så ska inte påsen med lördagsgodis väga, menar experterna.

Hur mycket påskgodis åt vi 2020?

Då går det åt mycket kola, lakrits och choklad. Under påsken äter vi 7000 ton godis. Det är nästan 1,5 kilo per person. Vi kommer också att handla mat för över 7 miljarder kronor under helgen.

Hur mycket godis kan man äta utan att gå upp i vikt?

Jag och många andra räknar aldrig per dag utan per vecka då detta blir mer rättvist, dvs du ligger -100 kcal varje dag, då kan du äta godis för 700 kcal på lördagen utan att detta påverkar din vikt. Alla viktminskningsmetoder är i grunden Kalorier in kalorier ut.

Godis – Så mycket äter vi under påsken

ÄTER ENDAST GODIS 1 VECKA, VAD HÄNDER?

18-årsgräns på godis från Malaco

Lämna en kommentar