Hur mycket kostar det att bleka tänderna?

Vad kostar det att bleka tänderna? Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Hur mycket kostar tandblekning Folktandvården?

Tandblekning hos Folktandvården kostar från 3000kr, medan ett tandblekningskit kostar ca. 495kr. Här kan du läsa mer om tandblekning hemma. Det tar längre tid än att bleka tänderna hemma, eftersom du måste boka en rutinkontroll innan du kan bleka tänderna hos Folktandvården.

Får tandhygienister bleka tänder?

Tandblekning är en vanlig behandling idag som kan utföras både hemma eller hos tandhygienisten. Många väljer att bleka tänderna då ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga dem.

Kan alla bleka sina tänder?

Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.

Kan man bleka Porslinständer?

en väldigt synlig fyllning på en framtand. Samma princip gäller för porslinständer, kronor, tandsmycken etc.. Inget av dessa material skadas av tandblekningen, men man måste ha i åtanke att den del av tanden som är täckt inte kommer blekas.

Hur länge håller en tandblekning hos tandläkaren?

Hur länge håller resultatet av en tandblekning? Resultatet brukar hålla minst 1 år beroende på vad man har för tobaksvanor samt dryck och matvanor. Tänk på att spara dina blekskenor så att du sedan kan fräscha upp tänderna när det är dags igen – då behöver du bara köpa nytt blekningsmedel.

Vilken tandblekning rekommenderar tandläkare?

Swiss Clinic Whitening System är framtagen av tandläkare, eu-godkänd och säker att använda. Det här är alltså samma typ av tandblekning som används hos många tandläkare men genom att utföra behandlingen hemma blir det betydligt billigare. Behandlingen gör du enkelt efter att först ha borstat dina tänder noggrant.

Vem ska inte bleka tänderna?

Olika sorters blekmedel

De får inte användas av personer under 18 år. Här är några olika typer av preparat som används för tandblekning: Blekmedel på tandvårdsmottagning som får innehålla högst sex procent väteperoxid eller motsvarande effektstyrka av annat medel.

Vad kostar tandblekning hos tandhygienist?

Priset för en tandblekningsbehandling varierar beroende på vilken metod du väljer. Den billigaste metoden kostar 2900 kronor medan den mest kostsamma kostar 4900 kronor. Viktigt att ha i åtanke är att det är två helt olika metoder som på grund av det också kan ge olika resultat.

Vad ska man undvika när man bleker tänderna?

Att tänka på efter behandling

Undvik färgad mat och dryck i tre dygn då blekningsprocessen fortsätter, exempelvis kaffe, te, Coca Cola, soya, tomatsåser, rödbetor, curry, choklad, färgad tandkräm m.m. Undvik även tobak och rödvin. Drick mycket vatten för att snabbt återställa balansen i tänderna.

Kan man borsta sina tänder vitare?

Enligt tandläkaren Erik Svendsrud så är det ett vanligt missförstånd att man kanvitare tänder av att borsta tänderna ofta. Det kan till och med ha motsatt effekt, det skriver Klikk. Det är nämligen så enkelt att olika människor har olika färg på tänderna, vissa har gulare än andra.

Är det farligt att bleka tänderna med bakpulver?

Men som sagt: bakpulvrets slipande effekt kan skada emaljen på tänderna, så var försiktig och använd inte den här metoden för ofta. Gör så här: Blanda ihop en tesked bakpulver med två teskedar vatten. Borsta sedan tänderna med blandningen i några minuter. Skölj därefter munnen med vatten.

Hur man får vitare tänder utan blekning?

Ett snabbt och effektivt alternativ till tandblekning är så kallad saltblästring. Med en stråle bestående av vatten, luft och bikarbonat kan tandläkaren skonsamt avlägsna beläggningar och missfärgningar på tänderna.

Kan porslinsfasader missfärgas?

Om fasaden är i plast kan den ofta missfärgas under en kortare eller längre period pga. den mikroporösa strukturen i plasten. Om du får gjort en fasad i helkeramiskt porslin undviker du missfärgningen.

Är det värt att bleka tänderna?

Då ska du inte bleka tänderna

Det är ovanligt att få bestående skador av en tandblekning men du bör vara försiktig. Om du har hål i någon tand. Om du röker eller snusar. Blekmedel kan också påverka den negativa effekt som tobak har för munhålan.

Kan man bleka skalfasader?

Det finns tyvärr inga tandblekningsprodukter, varken professionella eller som säljs över disk, som kan bleka skalfasader, fyllningar eller kronor.

Lisette Testar – BLEKA TÄNDERNA (nu jävlar)

Tandläkaren svarar på tittarfrågor om tänder – Malou Efter tio (TV4)

Så går en tandblekning till

Lämna en kommentar