Hur mycket kostar det att måla om ett hus?

På en timme hinner en målare med 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, och det ungefärliga priset blir då 75-250 kronor/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag. Materialkostnaden får man inte dra av, och beroende på saker som färgval, antal strykningar och kringkostnader kan denna hamna på allt mellan 30-100kr/kvadratmeter.

Hur mycket kostar det att måla ett hus utvändigt?

Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Vad kostar 10 liter husfärg?

– En slamfärg som Falu Rödfärg (äkta) kan i år (2017) kosta mellan 498-569 kronor för 10 liter, medan andra täckande färger ligger i ett spann på cirka 1300-2400 kronor för cirka 10 liter.

Vad betalade ni för att måla om huset?

Olika målerifirmor tar olika betalt (och priserna kan skilja en hel del beroende på var i landet du bor) men du får räkna med att det kostar någonstans runt 400–500 kronor per timme för att måla om ett hus.

Hur många timmar tar det att måla om ett hus?

Att måla en fasad för en normalstor villa tar cirka 24-40 timmar, beroende på om fasaden även ska grundmålas, exklusive torktider. Det innebär att man får räkna med att det tar mellan 4-8 dagar för två målare att måla om en normalstor villa, inklusive förarbete och torktider.

Vad kostar det att måla om en normalstor villa?

På en timme hinner en målare med 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, och det ungefärliga priset blir då 75-250 kronor/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag. Materialkostnaden får man inte dra av, och beroende på saker som färgval, antal strykningar och kringkostnader kan denna hamna på allt mellan 30-100kr/kvadratmeter.

Hur lång tid tar det att måla 100 kvm?

Om det är bra färg och ingen grundmålning behövs tar det ytterligare 15-30 timmar för att måla två omgångar. Räkna med att priset per timme ligger mellan 300 och 600 kronor inklusive moms. Kom ihåg att du förmodligen kan göra ett rot-avdrag på arbetskostnaden.

Hur långt räcker 10 liter fasadfärg?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Hur många liter färg går det åt till ett hus?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Vad kostar det att bryta en färg?

HORNBACH bryter din färg – helt utan extra kostnad!

Få varje färgburk i exakt den kulör du önskar. Möjligt att efterbeställa. Varje färgton har ett eget kulörnummer. Ingen extra kostnad tillkommer för färgbrytningen.

Hur mycket kostar det att måla om ett rum?

Ett normalstort rum i bra skick brukar dock priset landa på cirka 3000–3500 kronor, men beroende på förutsättningar kan det både bli dyrare eller billigare.

Måste man ha bygglov för att måla om huset?

Du får utan bygglov måla om, byta fasadbeklädnad eller byta taktäckningsmaterial. Men du får inte ändra byggnadens eller områdets karaktär mycket för då krävs bygglov. Byggnadsnämnden kan svara på om det du vill göra kräver bygglov.

Hur ofta ska man måla om sitt hus?

Det är stor skillnad på fasadmålning av en trävilla och en putsad fasad, men en vanlig trävilla behöver i vanliga fall inte målas om mer än vart 10–15 år sålänge ni använder träfärg av god kvalité. Dock kan sydväggen på husen längs Västkusten behöva målasofta som vart sjätte år.

Kan man Sprutmåla trähus?

Alla typer av färger går att använda för att spraymåla fasaden. Det innebär att det går att sprutmåla både träfasader och putsade fasader. Om man ska använda färgad KC-bruk som även ger en putsad fasad struktur så krävs istället en så kallad trattspruta då man ska utföra målningen.

Hur lång tid tar det att måla 20 kvm?

Att måla 20 kvadratmeter tar cirka 3-4 timmar per strykning, totalt cirka 9-12 timmar om väggarna ska målas tre gånger. Mellan varje målning behöver färgen torka helt vilket innebär att det också går åt en hel del tid för torkning. Totalt får man räkna med att det tar 2-3 dagar att få ett rum helt färdigställt.

Kan man Sprutmåla hus?

Även större hus är perfekta att måla om med färgspruta. Det är extra roligt att sprutmåla stora objekt och det är dessutom både tids- och kostnadseffektivt. Investera Med en färgspruta går det snabbt och effektivit att måla om stora objekt och det är dessutom bra ur en materialsynpunkt.

Vad kostar det att måla ett hus?

Så målar du din träfasad

Vad kostar en totalrenovering per kvm?

Lämna en kommentar