Hur mycket kostar en bilförsäkring?

En bilförsäkring kostar i genomsnitt 3 934 kronor om året, eller 327 kronor i månaden*. Men priset varierar mycket beroende på flera olika faktorer, bland annat din ålder, bil och bostadsort. Dessa saker kan vara svåra att påverka, men det finns andra faktorer som är avgörande för priset som du faktiskt kan påverka.

Vilken är den billigaste bilförsäkringen?

Trafikförsäkringen är den billigaste typen av försäkring och ersätter alla personskador, både för dig som förare, dina passagerare eller andra utanför bilen om en olycka skulle inträffa. Halvförsäkring I en halvförsäkring ingår också den grundläggande trafikförsäkringen som är ett måste för alla bilägare.

Hur mycket kostar bilförsäkring för en 18 åring?

Helförsäkring: 18–20 år 19 985 kr, 44–46 år 14 236 kr. Halvförsäkring: 18–20 år 11 972 kr, 44–46 år 5 243 kr. Obligatorisk trafikförsäkring: 18–20 år 9 603 kr, 44–46 år 4 053 kr.

Vad kostar en bilförsäkring under 25 år?

Det finns ingen speciell bilförsäkring för ungdomar. Priset på din bilförsäkring avgörs oftast på vart du bor, hur gammal du är och hur långt du kör per år. Men det finns ett undantag. Väljer du en smart bilförsäkring via Paydrive betalar du en försäkringspremie baserat på din körstil och antal körda mil.

Hur mycket kostar försäkringen?

Vad kostar en bilförsäkring? En bilförsäkring kan variera mycket i pris beroende på modell och var i landet du bor med mera. I snitt kostar en försäkring som tecknas via Compricer mellan 4 300 – 5 300 kronor.

Vad är Stilleståndsersättning?

Om du inte har behov av hyrbil har du istället rätt till kontantersättning, s k stilleståndsersättning. Den är i normalfallet 25 kr/dag men högre ersättning kan betalas om du kan visa att dina merkostnader varit högre. Ersättning betalas under skälig reparationstid.

Är WaterCircles bra?

Om WaterCircles

Försäkrar du dig hos WaterCircles gör du en god sak för miljön. De har nämligen försäkringar märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval och är ISO 14001 miljöcertifierade, vilket ställer höga krav på deras miljöarbete. WaterCircles är ett av Sveriges miljövänligaste försäkringsbolag.

Varför är bilförsäkring så dyrt för unga?

Förklaringen till att det är dyrare att försäkra sin bil när man är ung eller äldre beror till stor del på att försäkringsbolagen baserar sina premier på skadestatistik. Det kostar alltså mer för försäkringsbolagen att försäkra en bil till en ung person eftersom de är med om fler skador.

Vad skulle bilförsäkringen kosta?

Bilförsäkringen: Denna varierar en hel del mellan olika bilmodeller, åldrar, hur mycket du kör osv men man kan räkna på en kostnad på 6000-12000 kronor per år. Låt oss anta ett snitt pris på 8000 kr per år i årspremie vilket då ger en kostnad på 667 kronor per månad.

Vad kostar en Veteranbilsförsäkring?

Vad kostar en veteranbilsförsäkring? Priset sätts unikt för din bil beroende på ålder, modell och historik. Högsta ersättning är 100 000 kr men värdet kan höjas mot en tilläggspremie. För att klassas som veteranbil måste din bil uppfylla vissa kriterier.

Vad händer om någon under 24 kör bilen?

Ungdomssjälvrisk: Om den som körde bilen är under 24 år tillkommer en självrisk på 1 000 kronor.

Vad händer om någon under 25 kör bilen?

Unga förare klassificeras som högre risk och får därmed en högre försäkringspremie. Ska någon använda bilen som är under 25 måste detta anges, annars riskerar man nedsatt ersättning eller högre självrisk vid en skada – ofta det dubbla.

Hur blir bilförsäkringen billigare?

Om du parkerar i garage minskar risken för skador och inbrott, och då blir försäkringen också billigare. Om du parkerar bilen på gatan blir försäkringen istället dyrare. Bilmodell och bilmärke. Vilken bil du kör påverkar priset på din bilförsäkring.

Vad kostar en M2 i månaden?

Väj en av modellerna nedan
Modell Bilförmån per månad
M2 Coupé 6 597 kr
M235i Cabriolet 5 842 kr
M235i Coupé 5 052 kr
M235i xDriveCabriolet 6 495 kr

5 rader till

Vilken är den bästa försäkringen?

Inom sakförsäkring toppar Dina Försäkringar listan följt av Folksam och övriga mindre försäkringsbolag. Lägst betyg fick Moderna följt av Trygg Hansa och If som alla hamnade under branschgenomsnittet. Fordonsförsäkring toppas av Svedea, Dina Försäkringar och Folksam.

Hur länge ska man ha bilen helförsäkrad?

Men när vagnskadegarantin går ut är det bra att hoppa upp till en helförsäkring. Då är bilen fortfarande värd tillräckligt mycket för att du inte ska ha en försäkring som täcker in skador på bilen. Passar för: Dig som har en nästan ny bil och vill ha maximal trygghet i bilägandet.

Bilförsäkring – varför kostar den olika?

Bilförsäkring

Tips för dig som ska välja bilförsäkring

Lämna en kommentar