Hur mycket kostar en moppe?

En ny EU-moped kan kosta från 15 000 och uppemot 30 000 kronor. En ny moped klass II kan kosta mellan 11 000 och 20 000 kronor. Många väljer att köpa begagnat och kan då komma ner under halva priset.

Hur mycket kostar det att ta mopedkörkort?

örkort för moped klass 1, AM – 4995 kr

Ett giltigt körkortstillstånd. Fyllt 15 år. Gått en utbildning hos en behörig utbildare. Blivit godkänd vid ett kunskapsprov (teoriprov) hos Trafikverket.

Vilken är den bästa mopeden?

Viarelli Supermotard Klass 1 El Cross MopedBäst i test”

Viarelli Supermotard är en klass 1 el cross moped med en kraftig motor på 3000 W. Den ger en tyst körglädje i skogen över både stockar och stenar. Maxfarten är 45 km/h och de kraftfulla skivbromsarna är effektiva och stoppar lika snabbt som ökningen av farten.

Vad gäller för 30 moppe?

Äldre så kallade 30mopeder som är tillverkade före 2003 och som är gjorda för en hastighet av högst 30 km/timmen räknas också som moped klass II.

Vad får man köra?
 • Du har fyllt 15 år.
 • Du har gått en utbildning hos en godkänd utbildare.
 • Du har gjort ett godkänt kunskapsprov hos en godkänd utbildare.
21 mars 2018

Kan man köpa moped utan körkort?

Körkort krävs inte för moped klass II men du ska ha ett förarbevis.

Vad behöver man för att ta mopedkörkort?

AM – körkort för moped klass I
 • Du har ett körkortstillstånd.
 • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
 • Du har gått en mopedutbildning hos en behörig utbildare.
 • Du har fyllt 15 år.
 • Du har gjort ett godkänt kunskapsprov på Trafikverket.
 • Du har inget körkort från något annat EES-land.

Vad händer om man kör moped när man är under 15?

Utan argument minskar förälderns auktoritet och det blir svårt att hindra att barnet begår brott genom att köra moped innan sin 15-årsdag. I den här åldern betyder gruppidentiteten mycket, en avvikelse får stora proportioner och den som inte har ”fyllt moppe” blir kanske utanför gemenskapen.

Vilken moped går att trimma mest?

När man trimmar en veteran moped så får man inte ut lika mycket effekt som en ny moped, men dom nyare mopederna är liter mer känsligare för trimning.

Vilka typer av mopeder finns det?

Moped är ett motorfordon på två, tre eller fyra hjul och som delas in i två klasser, moped klass I och moped klass II. Läs mer om de olika klasserna i menyn till vänster eller genom att välja nedan.

Får en moped gå i 55?

EU-mopeden (klass I-mopeden) får gå i högst 45 km/h och måste registreras, den får inte heller köras i mer än 45 km/tim även om den skulle kunna rulla fortare t ex i en nerförsbacke. Är mopeden trimmad och är den olagliga att köra.

Vad gäller för Veteranmopeder?

Svar: För att få framföra en äldre moped på allmän väg krävs det att den har en gällande trafikförsäkring och att föraren har en godkänd hjälm. Sedan ska givetvis mopeden vara i bra skick så att bromsar och lyse fungerar. Den ska också stämma överens med det typintyg som varje såld moped i Sverige har.

Får man köra 25 moppe utan körkort?

För att få köra moped klass I, den som ofta kallas EU-mopeden, måste man ha körkort, traktorkort eller förarbevis för moped klass I. För att få köra moped klass II räcker det med att man har fyllt 15 år. De ”gamla”, nationellt godkända, mopederna som är konstruerade för en hastighet av högst 30 km/tim tillhör klass II.

Hur snabbt får en 30 moped gå?

En 30-moppe får gå i max 40 km/h, går den i 41-45 km/h så blir det 500:- i böter. Går den över 45 km/h så blir du rapporterad för olovlig körning. Hastigheten mäts på plant underlag med full gas. En EU-Moped får max i 51 km/h, går den snabbare så är det olovlig körning.

Får mopeder klass 1 köra på motorvägar?

I dagsläget får inte mopeder, varken klass 1 eller 2, färdas på motorvägar och motortrafikleder, trots att mopeder klass 1 får vara konstruerade att färdas snabbare än den idag satta lägsta hastigheten på dessa vägar (45 gentemot 40 km/h).

Vad kan man köra utan körkort?

Moped klass I och klass II. Traktor a (gjorda för en hastighet på högst 40 km/tim) Motorredskap klass II (gjorda för en hastighet på högst 30 km/tim)

Vart kan man köpa mopeder?

Du handlar snabbt och enkelt hos oss på Superbilligt.se!
 • Moped – 45km/h Klass 1.
 • Moped – 25km/h Klass 2.
 • Mc Scooter 125cc.
 • Däck / Fälg & Slang.
 • Tillbehör & Serviceprodukter.
 • Extrautrustning.

Köpa moped: Allt du behöver veta

Ta AM-körkort – Lär dig köra moped

ALLT OM MOPED – kurs? pris? svårt?

Lämna en kommentar