Hur mycket kostar en tandställning?

Prisexempel
901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 16 440 kr
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 28 100 kr
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 65 600 kr

När är tandställning gratis?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Vad kostar tandställning för ungdom?

Prisexempel
901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 16 440 kr
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 28 100 kr
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 65 600 kr

Vad kostar en ny tandställning?

Ungefärliga priser

16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Måste man betala för tandställning?

Om du som vuxen är i behov av tandreglering är du välkommen att kontakta din tandläkare. Då får du hjälp att komma i kontakt med en specialisttandläkare för konsultation. Du betalar själv för behandlingen, men det kan finnas undantag vid svårare avvikelser.

Kan man få osynlig tandställning gratis?

I den kostnadsfria barn- och ungdomstandvården ingår behandling av bettavvikelser som tandläkaren anser kan medföra funktionella svårigheter eller risk för vävnadsskada och därför kräver tandställning. Det tandläkaren och slutligen specialisttandläkaren som avgör om behandlingen kommer att vara kostnadsfri.

Vad kostar en tandställning för vuxna?

Priserna varierar från cirka 20 000 kronor upp till 75 000 kronor. Under ditt första besök, som blir en konsultation, kommer du få ett kostnadsförslag från tandläkaren så du vet vad behandlingen kommer kosta dig.

Vad ska man undvika att äta när man har tandställning?

Tandställningen sitter fast och klarar normal tuggning. Du kan äta det mesta. Men den tål inte sega saker, som tuggummi, kola eller karameller. Om du äter sådant kan tandställningen lossna och trådarna böjas, så att de skadar tänder, tandkött eller andra delar av munnen.

När får man tandställning som barn?

Den ideala tidpunkten för att sätta in tandställning är mellan 10 och 14 år, när huvudet och munnen fortfarande växer och tänderna är mer mottagliga för att rätas ut.

Hur snabbt flyttar sig tänderna med tandställning?

Efter cirka två år är behandlingen oftast klar. När den fasta tandställningen tas bort, vill tänderna gå tillbaka till sitt ursprungliga läge.

Vad kostar en tandröntgen?

När du kommer till oss för första gången börjar vi alltid med en basundersökning som kostar 995 kronor och inkluderar fyra röntgenbilder. Undersökningen tar 20-30 minuter och ger tandläkaren en möjlighet att bedöma dina tänders tillstånd.

Vilken tandställning är billigast?

En fast tandställning är bästa och billigaste alternativet.

Kan man få tandställning igen?

Tandläkare har också nyligen insett att avtagbara tandställningar bör bäras mycket längre än vad man rekommenderat tidigare, och ibland på obestämd tid, för att förhindra tandrörelser. Tyvärr innebär detta att även vuxna som var duktiga med användningen som barn kan behöva tandställning igen.

Vem har rätt till tandställning?

Barn och unga upp till 22 år kan en tandställning gratis om de har problem med bettet som gör det svårt att tugga och bita. En specialisttandläkare avgör om tandställningen är kostnadsfri. Vuxna som behöver en tandställning bekostar behandlingen själv. Dock ingår behandlingen i högkostnadsskyddet för tandvård.

Kan man tacka nej till tandställning?

Vad händer om jag tackar nej till behandling på annan ort? Om du blir erbjuden behandling på en annan ort och behöver tacka nej, får du ett nytt erbjudande när nästa tillfälle ges. Om du tackar nej även till detta erbjudande hamnar du sist i kön.

Kan man delbetala tandställning?

Ansökan. Genom vårt samarbete med PayEx kan du finansiera tandvård upp till 50 000 kronor. Ansökan om delbetalning sker på din klinik, det är enkelt och tar bara någon minut. När din ansökan är klar kan du tryggt genomföra behandlingen när det passar dig.

Tandläkaren svarar på tittarfrågor om tänder – Malou Efter tio (TV4)

FIXAR MINA TÄNDER!!! MED INVISALIGN!!

JAG HAR SKAFFAT TANDSTÄLLNING!!!!!

Lämna en kommentar