Hur mycket sprit får man ta in från tyskland?

Du får ta med dig 1 liter sprit eller 2 liter starkvin inklusive mousserande vin, 4 liter vin och 16 liter starköl utan att betala några avgifter. Om du vill ta med dig alkohol utöver den avgiftsfria mängden, måste du betala tull, moms och eventuellt andra skatter för den.

Vad är alkoholskatten i Tyskland?

Alkoholskatten för en flaska vin är oftast noll i Europa. Allt som allt 15 EU-länder har nollskatt på vin, däribland Italien, Grekland, Spanien och Tyskland.

Hur mycket får man ta med sig hem från Tyskland?

Ta med alkohol hem från ett annat EU-land

10 liter spritdrycker. 90 liter vin (varav högst 60 liter mousserande vin) 20 liter starkvin. 110 liter öl.

Vad är alkoholskatten i Sverige?

Skatt skall betalas för drycker om alkoholhalten överstiger 1,2 volymprocent. Skatt tas ut med 516,59 kronor per liter ren alkohol (LPA). Detta motsvarar 144,65 kronor för 70cl 40-procentig sprit.

Hur många flak öl får man ta in från Tyskland?

När det gäller att ta hem alkohol från ett annat EU-land är bestämmelserna mycket frikostiga. Du får ta med dig så mycket som 110 liter öl och 90 liter vin. Plus 10 liter sprit och 20 liter starkvin.

Vad har vi punktskatter i Sverige?

Punktskatter är konsumtionsskatter som tas ut på specifika varor och tjänster. Exempel på punktskatter är tobaksskatt, alkoholskatt, energiskatt och koldioxidskatt. Flera punktskatter har införts inte bara för att ge staten ökade inkomster utan även för att styra konsumtionen i en viss riktning.

Vad kostar frakten på Bodegashop?

Bodegashop.com säljer endast Fritt vårt lager. Vi tillhandahåller inte frakten utan du måste själv hämta eller låta hämta dina varor.

Hur mycket pengar får man ta med sig inom EU?

Inom EU får kontant valuta fritt tas in och föras ut. En person som reser till eller från EU-området ska anmäla till tullen om hon eller han har med sig kontant valuta till ett värde av minst 10 000 euro. Obs! MAD förbjudet / utländska valutor fritt.

Hur mycket pengar får man ta med sig på flyget?

Om du ska ta med dig motsvarande 10 000 euro eller mer i kontanta medel när du reser över EU:s gräns ska du anmäla det till Tullverket.

Får man ge bort alkohol från Tyskland?

Du ska själv transportera (eller bära) alkoholen. I och för sig finns ingen högsta gräns för vad som får föras in ”för eget bruk”, men blir införseln för omfattande kan den komma att anses som en yrkesmässig import.

Hur räknar man ut alkoholskatten?

Skattesatser
  1. Räknas: skattesats x volymprocent x liter = skatt.
  2. Exempel: 2,02 kr x 5,5 volymprocent x 4 liter = 44,44 kr.
  3. Räknas: skattesats x liter = skatt.
  4. Räknas: skattesats x liter = skatt.
  5. Räknas: antalet liter räknas om till ren (100 volymprocent) alkohol, som sedan multipliceras med skattesatsen per liter = skatt.

Är det moms på alkoholskatt?

Vi vet alla att vi i Sverige betalar väldigt höga priser för alkohol. På Systembolaget är över hälften av priset skatt: 20 procent moms och 32 procent punktskatt. Köper man sprit hamnar tre fjärdedelar av pengarna i statens ficka. Bara på själva alkoholskatten tjänade staten förra året 14,4 miljarder kronor.

Hur mycket skatt är det på vin?

Enligt 3 § LAS ska skattvin tas ut med 8,84 kronor per liter för drycker med en alkoholhalt över 2,25 men inte över 4,5 volymprocent, med 13,06 kronor per liter för drycker med en alkoholhalt över 4,5 men inte över 7 volymprocent, med 17,97 kronor per liter för drycker med en alkoholhalt över 7 men inte över 8,5 …

Hur många flak är 110 liter öl?

110 liter öl är ungefär 8 flak öl om det är glasflaskor och ungefär 13 flak om det handlar om ölburkar. Tänk även på att tjänstevikten bör räknas med när du packar bilen med den älskade ölen.

Hur många plattor öl från Tyskland?

att det ska vara helt och någorlunda rent samt inte nedlastat så det ”går på knä” så är det inga som helst problem att åka genom tullen med 150-200 plattor öl och ganska mycket vin, sprit och whisky om du kan motivera sk. ”eget bruk” eller en ”privat fest”.

Hur många flak från Tyskland?

Vagnen är fylld med 25 flak starköl och tio liter sprit, eller med 170 fyllor, om man hellre vill räkna så.

Erik Ekstrand kör hem med 1000 liter sprit

ÅKER TILL TYSKLAND OCH FYLLER BILEN MED SPRIT!

Södertäljepolisen | Överlastad bil stoppad – fylld med alkohol | Tisdagar 20.00 på Kanal 5

Lämna en kommentar