Hur mycket tjänar en målare?

Måleribranschen har två lönesystem, ackordslön och tidlön. Det är vanligt att målare arbetar både på ackord och med tidlön. Genomsnittslönen för målare, oavsett vilket lönesystem du använder mest, är 34 400 kronor/månad.

Hur mycket tjänar en målare per timme?

0-1700 timmar: 103,10 kr. 1700-3400 timmar: 112,35 kr. 3401-4250 timmar: 145,50 kr. 4251-5100 timmar: 156,55 kr.

Hur mycket tjänar en lärling målare?

Vad tjänar en målare – lärlingslön

Snittlönen för en lärling som har läst bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri ligger på cirka 19 000–26 000 kronor i månaden. Din lön beror på hur du uppfyller vissa kriterier gällande studieresultat samt på hur många utbildningstimmar du kommit upp i.

Kan man jobba som målare utan utbildning?

Om du är över gymnasieåldern eller inte kan eller vill gå på gymnasiet, har du möjlighet att bli målare genom att direkt ansöka om lärlingsanställning, du måste dock ha fyllt 19 år.

Är det lätt att få jobb som målare?

Framtidsutsikter. Som målare får du en gedigen hantverksutbildning och det är då enkelt att få jobb. Du börjar vanligtvis som lärling, där du får utbildning samtidigt som du har en lärlingsanställning. Det finns ett stort behov av både lärlingar och färdigutbildade målare i måleribranschen.

Måste man göra gesällprov?

En lärling har rättighet och skyldighet att utföra gesällprov, bestående av ett yrkestekniskt prov och ett teoriprov. Gesällprovet ska utföras under utbildningsperioden 5.950 – 6.800 timmar.

Vad kostar en målare i timmen 2022?

Timpris målare

En målare kostar 480 kr – 687,50 kr per timma.

Vad tjänar en utbildad målare?

Måleribranschen har två lönesystem, ackordslön och tidlön. Det är vanligt att målare arbetar både på ackord och med tidlön. Genomsnittslönen för målare, oavsett vilket lönesystem du använder mest, är 34 400 kronor/månad.

Hur många timmar är man lärling målare?

MYN rekommenderar att lärlingens utbildningstid ska innehålla 6800 utbildningstimmar.

Hur länge går man som lärling?

Lärlingstiden varierar beroende på inriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Vad krävs för att bli målare?

Det vanligaste sättet att utbilda sig till målare är att gå inriktning måleri på gymnasieskolans byggprogram. Om du är 19 år eller äldre kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag. Varje år utbildas flera hundra målare och efterfrågan på marknaden är stor.

Får jag jobba med en lärling ensam?

Det finns specifika regler i arbetsmiljölagen som gäller för minderåriga. Dessa regler gäller även minderåriga lärlingar och praktikanter. Lagen säger bland annat att minderåriga inte får arbeta ensamma om det finns risk för: kroppsskada genom olycksfall.

Vem betalar lön till lärling?

Arbetsgivare kan få statsbidrag för att ta emot lärlingar. Det är huvudmannen, kommunen om det är en kommunal skola, skolans styrelse om det är en fristående skola, som ansöker om bidraget. Bidraget går sedan till arbetsgivaren.

Vilket yrke är tyngst?

En del jobb är mentalt tyngre än andra. Bland de tio mest jäktiga yrkena står sådana där ansvaret för andras välbefinnande är högt. God kompetens och en bra arbetsmiljö kan ändå underlätta stressen inom vilken bransch som helst. Det tyngsta jobbet är urolog, tätt följt av andra yrken inom medicin.

Var är det lättast att få jobb?

Sju yrken där det är lätt att få jobb i framtiden
 1. Snickare. Som snickare får du jobba med både större och mindre projekt, och det är ett aktivt yrke som passar dig som gillar att vara utomhus. …
 2. Elektriker. …
 3. Fordonsmekaniker. …
 4. Undersköterska. …
 5. VVS-Montör. …
 6. Målare. …
 7. Förskollärare.

Vilka yrken är det brist på?

Störst brist på arbetskraft i framtiden:
 • IT-yrken.
 • Förskollärare.
 • Grundskollärare.
 • Gymnasielärare i yrkesämnen.
 • Läkare.
 • Sjuksköterskor.
 • Specialpedagoger.
 • Tandläkare.

Att vara Målare

VISAR HUR MYCKET PENGAR JAG TJÄNAR PÅ YOUTUBE!

Hur mycket tjänar…? | Löner för olika yrken 2021

Lämna en kommentar