Hur mycket tjänar tandläkare?

För den nylegitimerade allmäntandläkaren med anställning inom folktandvården varierar lönen mellan 31 500 och 41 000 kr per månad 2020. Medianlönen för en allmäntandläkare 10 år efter examen ligger på ca 44 500 kr per månad.

Hur mycket lön får en tandläkare 2021?

49 500 kronor

Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar tandläkare 2022?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorer Statlig sektor Landstingssektorn
49 500 kr 44 700 kr 51 300 kr

Vart tjänar tandläkare mest?

Lönerna för tandläkare fortsätter att öka, men lönenivåerna skiljer sig över landet. Lägst är lönerna i Stockholm och Jönköping. Högst är de i Gävleborg. Det visar Tjänstetandläkarnas lönestatistik för år 2019.

Vem tjänar mest tandläkare eller läkare?

Tjänar tandläkare eller läkare bäst i Sverige? Helt klart läkare, enligt denna studie. Läkarens livslön är 28 procent mer än tandläkarens. Läkarens nettolön efter skatt och studieskulder beräknas till 22,8 miljoner – fem miljoner mer än tandläkaren.

Vad tjänar tandläkare i folktandvården?

För den nylegitimerade allmäntandläkaren med anställning inom folktandvården varierar lönen mellan 31 500 och 41 000 kr per månad 2020. Medianlönen för en allmäntandläkare 10 år efter examen ligger på ca 44 500 kr per månad. Lönen varierar kraftigt beroende på var i landet man tjänstgör.

Vad tjänar tandläkare i Danmark?

Spana in vad du skulle få i lön! Är du tandläkare i Sverige och missnöjd med lönekuvertet i Sverige. Då kanske det är dags att hoppa på Öresundståget till Danmark. Där är snittlönen snudd på dubbelt så hög som i Sverige, 75.605 kronor jämfört med 40.399 kronor här.

Hur mycket tjänar man som Mäklarassistent?

34 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Är det svårt att komma in på tandläkare?

Att komma in på tandläkarprogrammet kan kännas svårt, men höga betyg är inte allt om du vill bli tandläkare. Det finns en tredje urvalsgrupp som kan vara räddningen – alternativt urval. Hur alternativt urval ser ut kan variera mellan olika skolor.

Hur mycket tjänar en tandläkare i Norge?

Hur mycket tjänar en tandläkare i Norge? Genomsnittslönen för en tandläkare i Norge är 68 340 norska kronor, vilket motsvarar 69 700 svenska kronor. Den som jobbar som tandläkare i Sverige drar i genomsnitt in 49 500 svenska kronor.

Var finns Tandhygienistutbildning?

Tandhygienistutbildning finns i Göteborg, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Stockholm (Karolinska Institutet) och Umeå.

Hur blir man en specialisttandläkare?

För att bli specialisttandläkare måste man först utbilda sig till vanlig Tandläkare. Efter det följer det en flerårig vidareutbildning till specialisttandläkare inom ett eller flera av tandvårdsområden som nämns ovan i denna yrkespresentation. Tandläkarutbildningen omfattar fem års heltidsstudier på universitetsnivå.

Vad ska man ha för betyg för att bli tandläkare?

För att komma in via urvalsgruppen B1 behövs minst 20,89 på Karolinska institutet (KI), 20,57 på Göteborgs universitet och 20,36 på Malmö universitet. Högsta möjliga poäng är 22,5 (inklusive meritpoäng). Något lättare är det att ta sig in med hjälp av resultat från högskoleprovet.

Vilken typ av läkare tjänar mest?

Vilken specialisering betalar bäst? Klinisk patologi är den specialisering som ger högst lön följt av Neuroradiologi och till sist Neurokirurgi som tjänar ungefär lika mycket som Rättspsykiatri. Medellönen för Klinisk patologi ligger på 83 040, 82 196 för Neuroradiologi och 81 810 för Neurokirurgi.

Vilka typer av läkare tjänar mest?

De som för närvarande tjänar högst i genomsnitt är de som jobbar med klinisk patologi. Efter detta hittar vi inriktningar som rättspsykiatri, klinisk genetik och allmänmedicin, samt ett flertal andra specialiteter. De som tjänar minst är de som jobbar med barn- och ungdomsmedicin. Detta är dock endast genomsnittet.

Vad är det svåraste man kan plugga?

Vilken är den svåraste utbildningen att komma in på? Bland de utbildningar som är svårast att komma in på toppar läkarlinjerna och civilingenjörsutbildningar i teknisk matematik och fysik på KTH. Av de 10 utbildningarna med högst antagningspoäng hittar man 4 stycken läkarutbildningar.

Hur mycket tjänar jag som läkare? Hur blir du rik?

Läkarprogrammet vs Tandläkarprogrammet (med Armin Zamani)

Vill du bli tandläkare? | Sveriges Tandläkarförbund

Lämna en kommentar