Hur mycket vätska i handbagage?

Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl). Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.

Hur mycket vätska får man ha i incheckat bagage?

Reglerna för begränsningar av vätskor omfattar inte incheckat bagage. Tänk på att packa extra noggrant, om du packar till exempel flaskor med vätska i det incheckade bagaget. Eventuella skador som uppstår på bagage om en flaska skulle gå sönder ersätts inte.

Hur mycket vätska i handbagaget SAS?

Alla vätskor måste förvaras i enskilda behållare med högst 100 ml. Den totala mängden vätskor får inte överstiga 1 liter. Alla vätskebehållare måste placeras i en genomskinlig 1-liters plastpåse.

Får man ha med sig pincett i handbagaget?

De flesta föremål som är vassa eller spetsiga är förbjudna ombord då de kan vålla allvarlig skada. Detsamma gäller för trubbiga redskap som kan användas som tillhygge. Det finns dock vissa undantag och det går bland annat bra att ta med sig nagelsax samt pincett i handbagaget.

Kan man ha smink i handbagaget på flyget?

*Vätskor under 100ml får medtas i handbagage om de läggs i en genomskinlig plastpåse som rymmer max 1 liter. Dessa regler gäller på alla flyg från och inom EU, samt Norge, Island och Schweiz.

Får man ha handsprit i incheckat bagage?

Den totala nettokvantiteten i incheckat bagage får inte överstiga 2 kilo eller 2 liter per person.

Toalettartiklar.
Toalettartikel Incheckat bagage Handbagage
Alcogel/Handsprit Ja* Ja*
Aceton Nej Nej
Aerosoler (icke brandfarliga) Ja** Ja**
Elektrisktandborste Ja Ja

5 rader till

Får man ta med mat i incheckat bagage?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna.

Hur noga är SAS med handbagage?

När du reser med SAS ingår det alltid ett handbagage på 8 kg oavsett biljettyp. Maxmåtten för ditt handbagage är 55x40x23 cm. Utöver det får du även lov att ta med dig ett personligt föremål som till exempel en liten handväska eller en datorväska. Det föremålet får inte vara större än 40x30x15 cm.

Hur stor får en kabinväska vara SAS?

Du kan ta med en kabinväska (högst 8 kg och 55 x 40 x 23 cm (H x B x D)) och en handväska eller datorväska (40 x 30 x 15 cm (H x B x D)) ombord. Observera: Reser du på en SAS Go Light biljett inkluderar det endast en väska som ska får plats under sätet framför dig.

Är Hårvax vätska?

Den mängden vätska du få ta med dig på flyget är begränsad. I kategorin vätskor finns: tandkräm, parfym, vatten, dryck, hårvax, raklödder, munskölj och annan flytande vätska.

Får man ha sax i incheckat bagage?

Ta med saxar i resväskan (incheckat bagage)

Du får som utgångspunkt gärna ha med saxar i resväskan, så länge det är i incheckat bagage. Det gäller i övrigt alla slags saxar så du behöver inte vara rädd att bli stoppad i kontrollen. Ska du inte använda din sax på planet, bör du alltid lägga den i din resväska.

Får man ta med sig smink på flyget?

Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl). Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.

Får man ha nagellack i handbagaget?

Vätskor i handbagaget

Du får ha med dig en begränsad mängd vätska, kräm och gel ombord: Max 100 ml/behållare. Du måste packa alla behållare i en transparent, återförslutningsbar påse (max 1 l)

Hur packar man handbagage?

Tips när du ska packa handbagage

Vik kläderna istället för att rulla dem. Utnyttja hela väskans yta och då är det också lätt att sticka in ömtåligare saker i mitten av kläderna. Ha en töjbar väska så du kan pressa i det där sista på slutet av din resa. Packa rätt för just din resa.

Så packar du smart inför weekendresan! – Nyhetsmorgon (TV4)

Vad reser jag aldrig utan? | Mitt handbagage

De 12 bästa tipsen inför flygresan

Lämna en kommentar