Knutby vad hände?

Vad hände i Knutby? År 2004 blev en kvinna vid namn Alexandra Fossmo mördad i Knutby, hon blev skjuten i huvudet med flera skott när hon låg och sov. Hennes man Helge Fossmo, 50, åtalades för att ha fått Sara Svensson, i media kallad ”barnflickan” till att begå mordet. Parets granne skadades också svårt.

Vad gör Åsa Waldau idag 2021?

Åsa ”Kristi brud” Waldau ledde församlingen i Knutby med järnhand, men hon hade också två barn som växte upp i sekten. Idag har Victor Jacobsson och Emma Jacobsson lämnat Knutby – och lever nya liv.

Vad hände med Kristi brud i Knutby?

Åsa Waldau dömdes 2020 för åtta fall av misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

Vad hände efter morden i Knutby?

30 juli avkunnade tingsrätten domarna. Sara Svensson dömdes för mord och mordförsök till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Han frikändes från misstanken om mord på sin första fru.

Vad tycker Åsa Waldau om Knutby serien?

Framförallt Åsa Waldau även kallad Kristi brud, Helge Fossmo och barnflickan. – De tre karaktärerna, de har verkligen fångat dem, nästan skrämmande likt i vissa lägen, säger Emma till nyhetssajten.

Vad gör Åsa Waldau i dag?

Åsa Waldau, men även känd som ”Kristi brud” i Knutbydramat, fick miljonbelopp och guld av församlingsmedlemmarna. Idag lever hon ett liv i det dolda och har betydligt mindre pengar att leva på. Åsa Waldau påstod att hon var trolovad med Jesus och kallades därmed för ”Kristi brud”.

Vad gör Patrik Waldau idag?

Patrik gifte om sig med Maria Waldau 2017, som han haft en kärleksrelation med sedan början av 2000-talet. Tillsammans har de i dag ett barn. 2018 berättade Patrik Waldau för första gången om att Åsa Waldau misshandlat personer inom församlingen, efter att tidigare försvarat både församlingen och Åsa Waldau utåt sett.

Vad gör Helge Fossmos barn idag?

Även om de i dag ”vet” att jag är oskyldig så är det inte konstigt om de ställer sig frågan: ”Har han gjort det här?” Och det måste de få undra, har Fossmo tidigare sagt till Café. Numera är barnen vuxna, och lever sina liv i det dolda.

Vad hette Helge Fossmos första fru?

27-åriga Heléne Fossmo var Helge Fossmos första hustru. Hon hittades död hemma i pastorsvillans badkar den 19 december 1999 med en giftig dos av smärtstillande medicin i blodet. En förundersökning inleddes men ärendet skrevs av. Utredningen återupptogs efter händelserna den 10 januari 2004.

Vad gjorde Kristi brud?

Hon dömdes bland annat för att ha stampat på en ung kvinna, dunkat en kvinnas huvud i väggen, slitit loss hår på en annan kvinna, slagit ytterligare en kvinna med en flugsmälla och bitit en församlingsmedlem i ansiktet. Hon friades på sex åtalspunkter, skiver Dagens Nyheter.

Hur länge ska Helge Fossmo sitta i fängelse?

Helge Fossmo fri efter 18 år i fängelset

På söndagen meddelade hans advokat Anton Strand att hans klient släppts fri efter att han suttit två tredjedelar av sitt straff. – Han har efter 18 år blivit en fri man. Han fick själv klippa upp fotbojan och kommer nu att ha sin första dag i frihet på mycket lång tid.

Var Sara Svensson oskyldig?

Det påstås i en ny HBO-dokumentär, där Sara Svensson för första gången talar ut. – Jag vet inte om hon levde eller inte. Hon kanske inte levde när jag kom dit. Sara Svensson dömdes till rättspsykiatrisk vård och satt sju år på rättspsyk för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsöket på Daniel Linde 2004.

Finns knutbysekten kvar?

Rättegången om misshandel och sexbrott i Knutbysekten blir Helge Fossmos revansch på ”Kristi brud” och två andra pastorer. Han var inte ensam roten till det onda i sekten – efter att han fängslades fanns varbölden kvar.

Vem spelar Helge Fossmo i serien Knutby?

En stor skillnad mot den riktiga berättelsen är att varken Helge Fossmo eller Åsa Waldau kommer gestaltas i serien. Men det finns en karaktär vid namn Eva som, likt Waldau, utnämns till Kristi Brud av församlingen. Hon spelas av ingen mindre än Aliette Opheim, 36, som säkert är ett bekant ansikte för många.

Vem sköt Alexandra Fossmo?

Sara Svensson, i medierapporteringen kallad ”barnflickan”, dömdes till rättspsykiatrisk vård för mordet på Alexandra Fossmo och mordförsöket på Daniel Linde, och pastorn Helge Fossmo fick livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök.

Vem hittade Alexandra Fossmo?

Paret Fossmo åkte några timmar senare som planerat till Arlanda och tillbringade två veckor i Hongkong vid en bibelskola. Väl tillbaka i Knutby hittade Alexandra Fossmo på sin bröllopsdag 25 november 2003 i brevlådan ett ofrankerat kuvert utan avsändare adresserat till hennes man.

Kalla Fakta: The Knutby murders — ten years later (eng subs)

Knutbydramat – Pastorn som hjärntvättade barnflickan! Helge Fossmo – TRUE CRIME

Åsa Waldau – Min Sanning ( ”Kristi brud” i Knutby )

Lämna en kommentar