Vad är apple carplay?

Vad innebär Apple CarPlay?

Många nya bilar kan utrustas med Apple CarPlay eller Android Auto – ibland båda två. Det är ett sätt att visa mobilens appar i bilens egen skärm, som är mycket större och sitter bättre placerad än mobilskärmen. På så sätt behöver du inte hålla på och pilla på mobilen för att använda apparna.

Vad kan man göra med Apple CarPlay?

Apple CarPlay stöder telefon, meddelanden, Apple Music, kalender, podcaster och ljudböcker när det gäller Apple-appar, men det erbjuder också en del appintegration från tredje part.

Hur mycket kostar Apple CarPlay?

För det får du en 6,2 tum stor pekskärm (ej multitouch), stöd för backkamera, aux in och aac-ljud för trådlös uppspelning. Det finns också en ratt du kan navigera med som även är knapp för att aktivera Siri. Pris: Från 2 790 kronor på Prisjakt.

Varför Apple CarPlay?

CarPlay är ett smartare och säkrare sätt att använda din iPhone i bilen och gör att du kan fokusera på körningen. Med din iPhone ansluten till CarPlay kan du bland annat få steg-för-steg-anvisningar, ringa samtal, skicka och ta emot meddelanden och lyssna på musik.

Hur vet man om bilen har CarPlay?

Kan jag använda Apple CarPlay med Android? Nej, det går inte att använda Apple CarPlay med en Android-telefon. Android har ett eget liknande system som heter Android Auto som även detta finns i många nyare bilar. Det finns alltså inte någon Apple CarPlay-app till Android.

Vilka bilar har CarPlay?

Lista: Alla bilar som kör Carplay och Android Auto
  • Audi: Q7 (2016)
  • Buick: Lacrosse (2016), Regal (2016)
  • Cadillac: ATS (2016), CTS (2016), ELR (2016), Escalade (2016), XTS (2016)
13 jan. 2016

Vilka bilar stödjer trådlös CarPlay?

Genom en en USB-brygga som du kopplar upp din iPhone till blir CarPlay trådlöst i bilar som inte annars stödjer det. Priset är 1995 kronor och går att köpa via Eftermontering.se. De bilmodeller som stöds är bilar som har CarPlay inbyggt från början från Volvo, VW, Audi, Skoda, BMW, Seat, Porsche och Mercedes.

Kan man installera Apple CarPlay?

CarPlay fungerar med utvalda iOS-enheter. Om bilen inte redan har stöd för CarPlay så är det möjligt att installera i efterhand. Kontakta en Volvoåterförsäljare för att installera CarPlay. Information om vilka appar som stödjs och vilka iOS-enheter som är kompatibla finns på Apples hemsida: www.apple.com/ios/carplay/.

Har alla Volvo CarPlay?

Volvo Cars är därmed inte ansvarigt för Apple CarPlay eller dess funktioner/applikationer. Genom att använda Apple CarPlay kommer viss information från din bil (inklusive dess position) att överföras till din iPhone. I förhållande till Volvo Cars är du ansvarig för din eller någon annans användning av Apple CarPlay.

Apple CarPlay: An Overview

Har du hört begreppet Apple CarPlay? Vi lär dig hur det fungerar

What is Apple CarPlay & What Can You Do With CarPlay

Lämna en kommentar