Vad är ashwagandha?

Vad gör ashwagandha i kroppen?

Ashwagandha – Prinsen av ayurveda

Traditionellt har den använts för att öka kroppens uthållighet, motståndskraft och styrka. Ashwagandha kallas ”Prinsen av Ayurveda” – och fungerar som en ”Rasayan” vilket innebär att den är allmänt stärkande, balanserande och föryngrande.

Är ashwagandha bra?

Kort sagt kan ashwagandha hjälpa dig med att både sänka dina kortisolnivåer och dra ner på din stress och ångest. Bara det kan leda till att du sover bättre men förutom det innehåller växten även ämnen som hjälper dig att sova bättre.

När kommer effekten av ashwagandha?

Effekten kommer inom två till fyra veckor och förstärks över tid. De av EFSA registrerade hälsopåståendena är: KSM66, fullspektrumextrakt av ashwagandha (Withania somnifera) bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork.

Får ångest av ashwagandha?

Minskar oro och ångest

I en annan studie på 6 veckor där 39 personer deltog rapporterade gruppen som fick ashwagandha en minskning av ångest på 88%, placebogruppen rapporterade en minskning av ångest på 50% .

Kan man gå upp i vikt av ashwagandha?

Kroppen blir mer lättränad, uthålligheten och orken ökar samtidigt som det blir lättare att hålla vikten – att det fungerar är visat i ett flertal välgjorda studier. Förklaringen är att ashwagandha ökar kroppens motståndskraft mot stress vilket bidrar till en normalisering av stresshormonet kortisol.

Hur länge ska man ta ashwagandha?

Det går bra att äta ashwaganda och KSM66 över tid. En del örter ska man vara försiktig med att äta under lång tid, och man brukar gå göra uppehåll och variera örter med liknande effekter. Ashwaganda däremot ger bättre effekt vartefter det används och det brukar ta 2-4 veckor innan fullgott resultat har uppnåtts.

Hur ofta ska man ta ashwagandha?

Använd Ashwagandha-extrakt i doser runt 300-500 mg som ett kosttillskott i samband med mat, men börja alltid med små doser och trappa upp successivt då människor ofta reagerar olika på olika kosttillskott.

Hur mycket ashwagandha kan man ta?

Dosen som används är en kapsel (300 mg) morgon och kväll, vilket motsvarar 6 gram rot. Den mängd som ayurvediska läkare normalt rekommenderar. Vid behov kan dosen ökas till 3–4 kapslar per dag.

När ger KSM66 effekt?

KSM66 vänder utvecklingen

Orken, humöret och sexlusten kommer tillbaka. Men – att återskapa balans tar tid. KSM66 är därför ingen ”quick fix”. Effekten kommer inom två till fyra veckor och förstärks över tiden.

Varför KSM66?

Nya studier bekräftar användningen och visar att KSM66 bidrar till ökad stresstålighet, fysisk och mental kapacitet, känslomässig balans, lättare insomning, avslappning, återhämtning och ork.

Kan man ta rosenrot och ashwagandha?

De studier han har tittat på tyder på att ashwagandha verkligen kan ha effekt. Clas Malmström menar att även adaptogenen rosenrot är till hjälp för den som behöver få energin tillbaka.

ASHWAGANDHA BENEFITS: What Ashwagandha Is And How It Works

Is ashwagandha the new super herb?

5 Brilliant Benefits of Ashwagandha

Lämna en kommentar