Vad är bikinilinjen?

Bikinilinjen är hudområdet i ljumsken där bikinitrosans kant slutar. Det finns flera olika metoder för hårborttagning längs bikinilinjen, till exempel rakning, trimning eller epilering. Här kommer våra bästa tips för att lyckas med att ta bort hår längs bikinilinjen.

Vad menas med bikinilinje?

Skiljelinjen på bikinilinjen är grovt räknat 5-10 centiemeter ut och grundregeln är att den sträcker sig fram tills där andra kroppsdelar börjar ta vid så som mage, stuss och lår. Denna linje blir ofta föremål för diskussion då kunden önskar få med sig så mycket som möjligt i priset.

Vad är bäst att använda för att raka bikinilinjen?

Raka dig medhårs med jämna, långsamma rörelser. Tryck inte för hårt – då ökar nämligen risken för irritation. Efter rakning skölj huden med kallt vatten som stänger porerna och torka varsamt med en mjuk handduk. Återfukta gärna huden efter rakning med en hudkräm avsedd för intimområdet.

Hur blir man av med razor bumps?

Så undviker du röda prickar

Till exempel så är det viktigt att byta hyvel ofta, att raka medhårs och att ha en särskild hyvel som man bara använder på könet. Efter rakningen är det viktigt att skydda och återfukta huden. – Då kan det vara bra att stryka på något som svalkar och lugnar.

Hur får man bort röda prickar vid bikinilinjen?

6 tips för att undvika röda prickar och inåtväxande hårstrån när du rakar bikinilinjen
 1. Huden täckt av röda, kliande prickar – och alla hår är inte ens borta. …
 2. Byt ofta – och satsa på singelblad. …
 3. Preppa rätt. …
 4. Rätt tid på dagen. …
 5. Rätt tid – i duschen. …
 6. Smörj med olja efteråt. …
 7. Vaxa inte för ofta.

Hur får man en fin bikinilinje?

Mjuka, långa och svepande rörelser tillsammans med en skonsam rakgel är det bästa. När du har rakat dig – skölj huden med kallt vatten för att stänga porerna. Om du använder vax eller en epilator – läs instruktionerna noga på förpackningen och prova på en liten yta först för att se hur huden reagerar.

Hur fungerar Hårborttagningsmedel?

Hårborttagningskrämer innehåller en viss typ alkaliska kemikalier som på ett säkert sätt reagerar med håret på kroppen. De bryter ner keratinet (proteinstrukturen av ditt hår), vilket gör att det försvagas och löses upp. Detta lämnar håret i ett gelé-liknande tillstånd som användaren enkelt kan torka bort.

Hur trimmar man bikinilinjen?

Här är några tips på hur du enkelt kan trimma bikinilinjen.
 1. Innan du trimmar är det viktigt att rengöra huden ordentligt. …
 2. Trimma mothårs och använd den andra handen för att sträcka ut huden runt området du trimmar för att fånga upp alla hårstrån så enkelt som möjligt.

Hur rakar man sin vagina?

Tips för god intimhygien
 1. korta först hårstråna med en sax.
 2. raka i blött tillstånd använd rikligt med lödder.
 3. använd endast nya rakblad.
 4. använd inte rakblad som använts av någon annan.
 5. raka i hårets riktning.
 6. skölj noggrant, badda torrt och återfukta.

Hur mycket ska man raka sig där nere?

Hur ofta ska du raka dig? Till att börja med, inte för ofta. Var 14:e dag kan vara fint. När din hud har vant sig till det, kan du raka dig oftare, till exempel ett par gånger i veckan.

Hur lugnar man ner huden?

Ta hand om huden för att undvika irritation

Tvätta dig inte för länge och använd inte för hett vatten. Klappa huden torr med handduken hellre än att gnugga dig. Det är också viktigt att du mår bra på insidan, äter näringsrikt och dricker tillräckligt mycket. Försök behålla goda vanor innan hudirritation uppstår.

Hur får man bort Rakfinnar?

Låt området vila från rakhyveln till dess att rakfinnarna och rodnaden har försvunnit helt. Tvätta området med mild tvål när du duschar. Använd en creme som innehåller glykolsyra, vilket minskar risken för att rakfinnarna kommer tillbaka. Också krämer med kortison kan lindra irritationen.

Hur behandlar man Rakfinnar?

Var noga med att skölja det nyrakade området med kallt vatten för att stänga porerna. Använd därefter en lotion eller fuktkräm som är avsedd för känslig hud, till exempel NIVEA Body Lotion Smooth Caring. Parfymerade produkter kan irritera huden ytterligare och orsaka rodnad.

Hur lång tid tar det för röda prickar att försvinna?

Det kan ofta vara svårt att hitta någon tydlig orsak till nässelutslag. För det mesta försvinner utslagen av sig själv inom några dagar, men det är också vanligt att besvären kommer och går under den närmaste veckan. Det finns också nässelutslag som kan hålla på en längre tid, och de kallas kroniska.

Hur får man bort prickar efter rakning?

Tvätta och skölj ordentligt efter att du rakat dig. Använd någon typ av After shave efter rakning. Den innehåller ofta alkohol som är bakteriehämmande och hjälper till att motverka inflammerade hårsäckar och hjälper till att stänga porerna.

MINA BÄSTA UNDERLIVS TIPS

Summer beauty life hacks

HÅRBORTTAGNING BIKINILINJEN | Vloggvecka dag 1

Lämna en kommentar