Vad är body lotion?

Body lotion är en kroppskräm med lätt konsistens som snabbt går in i huden. Den kan du använda över hela kroppen och ger snabb återfuktning. En body lotion består av vatten, olika oljor och ibland även parfym.

Var använder man Body lotion?

Body lotion

Det här är en kräm med lättare konsistens och används för att smörja in hela kroppen. Den lätta konsistensen på krämen gör att den snabbt och lätt går in i huden för att hålla huden återfuktad, speciellt om du är torr. Krämen består vanligtvis av vatten och olika typer av oljor och ibland även parfym.

Vad är kroppslotion?

En lotion, hudlotion eller bodylotion är en tunnare hudkräm ämnad att återfukta huden och ofta tillföra extra fett för att mjuka upp. Lotions används med fördel på vintern, då det är kallt utomhus samtidigt som den relativa luftfuktigheten är låg inomhus.

Hur använder man Body lotion?

Om du känner att huden stramar och kliar, kan det vara en bra idé att vårda kroppen lite med en återfuktande bodylotion. Kläm ut en lagom stor mängd i din hand (hur mycket som behövs beror mycket på vilken typ av produkt man använder) och smörj sedan in huden till dess att krämen har absorberats.

Varför använder man bodylotion?

En återfuktad hud är en glad hud! Men för att undvika torr hud är det viktigt att vi regelbundet smörjer in oss med en bodylotion eller kroppskräm. Detta eftersom vatten genom regelbundna duschar och bad torkar ut huden – och så även torr och kall luft, dåligt inomhusklimat etc.

Kan man använda body lotion i ansiktet?

Kan man använda bodylotion i ansiktet? Ja, de flesta går att använda även i ansiktet men det beror lite på vilken hudtyp du har. En känslig hy som lätt får finnar eller utslag behöver en ansiktskräm speciellt anpassad för den hudtypen.

Vilken är den bästa body lotion?

1. Bäst i test – Biotherm Lait Corporel Body Lotion. Biotherm Lait Corporel Body Lotion är en fräsch och återfuktande bodylotion för alla hudtyper. Formulan återfuktar huden och tas snabbt upp av huden utan att den känns fet.

Vilken hudkräm är bäst i test?

Testvinnare – Bästa Ansiktskräm
 1. Bäst i test – Clinique Ansiktskräm Moisture Surge 100H Hydrator. …
 2. Exuviance Multi-Protective Ansiktskräm. …
 3. Filorga Oxygen-Glow Cream Ansiktskräm. …
 4. Elizabeth Arden Eight Hour Cream. …
 5. Clarins Beauty Flash Balm. …
 6. Elizabeth Arden Visible Moisture Cream. …
 7. Maria Åkerberg Face Lotion Clearing.

Vilken kräm är bra för torr hud?

Salvor och krämer mot torr hud

Välj exempelvis en kräm som innehåller karbamid som Canoderm eller Fenuril, eller glycerin som är fuktbindare i Miniderm och som passar bra för barn eftersom den inte svider. Propylenglykol binder också fukt i huden och finns i Propyless.

Vilken är bäst Miniderm eller Canoderm?

Vid behandling av torr hud och eksem är det viktigt att stärka och skydda hudbarriären. Canoderm är ett läkemedel med dokumenterad effekt. Små barn har tunn och extra känslig hud och är extra känslig för sveda. Miniderm är en barnvänlig mjukgörare som normaliserar torr hud.

Vad är bäst att smörja kroppen med?

11 naturliga oljor som gör underverk för din hud!
 • Aprikoskärneolja – bra för torr hud. …
 • Arganolja – det flytande guldet. …
 • Avokadoolja – perfekt för torr hud och eksem. …
 • Hallonfröolja – förnyar hudcellerna. …
 • Jojobaolja – en grym allround-olja. …
 • Mandelolja – perfekt för känslig hud. …
 • Morotsfröolja – oljan som ger glow!
14 maj 2021

När ska man använda body butter?

När använder man body butter? Body butter används för att smörja torr hy, och för att hålla huden återfuktad vintertid då luften är väldigt torr.

Är hudkräm bra?

Finns det något positivt med hudkrämer? – Ja, absolut. Hornlagret, vårt yttersta hudlager, är en viktig barriär. Det är också ett skydd för att behålla vattnet kvar i kroppen.

Hur ofta ska man använda body butter?

Det beror förstås lite på vilka behov du och din hud har. Våra Body Butters är fullproppade med näringsämnen och täcker mycket med lite. Om din hud är mycket torr och du gillar stora klickar tömmer du nog burken lite fortare, men generellt sett kan ett Body Butter räcka i flera månader.

Every Body Lotion for Dry Skin at the Drugstore | Best Body Lotion for Dry Skin

Smooth Body Lotion

MIN BRUN UTAN SOL RUTIN + svar på ALLA frågor!

Lämna en kommentar