Vad är bristningar?

Hudbristningar är strimmor eller streck i huden. Du kan få bristningar om huden inte riktigt hänger med när kroppen växer. Många får bristningar när de är i puberteten. Efter ett tag syns hudbristningarna mindre.

Kan man ta bort bristningar?

Hur kan man bli av med hudbristningar? Liksom alla ärr är bristningar permanenta, men visa behandlingar kan göra dem mindre märkbara. Tyvärr har ingen behandling visat sig ta bort dem helt.

Hur känns det när man får bristningar?

När du kissar kan det svida och göra ont. Det kan också kännas svårt att bajsa när underlivet är svullet och ömt. Första tiden efter förlossningen kan det vara svårt att hålla tillbaka pruttar. Det brukar bli bättre efter någon vecka.

Varför får jag bristningar utan viktuppgång?

Hudbristningar utan viktökning

Så kallade fysiologiska hudbristningar är mycket vanligt när man kommer in i puberteten och orsaken är ökad halt av hormoner som påverkar underhudens hållfasthet. Man behöver inte alls gå upp i vikt för att få hudbristningar över höfter, lår och bröst.

Hur blir man av med Stretchmärken?

Du kan skydda nya hudbristningar mot solen, om du inte vill att de ska bli rödare eller ljusare. Men annars kan du inte göra så mycket åt dem. Bristningarna brukar inte försvinna helt. Men efter ett tag blir färgen mer lik huden runtomkring, och då syns de mindre.

Hur mycket kostar det att ta bort bristningar?

Behandlingen känns som små små stick i huden. För små ärr behövs vanligtvis ingen bedövningskräm. Men det finns ändå att tillgå om du skulle önska det. Pris från 1 900 kr/behandling.

I vilken vecka brukar man få bristningar?

När huden sträcks ut snabbare än den hinner växa i en graviditet så kan det tillsammans med de hormonella förändringarna orsaka bristningar. Eftersom att det undre hudlagret inte alltid hinner tänjas ut så kan det uppstå blå och lila streck som vi kallar bristningar. Med tiden blir dessa bristningar ljusare.

Hur lång tid tar det för bristningar i underlivet att läka?

– Det är inte konstigt om du är både svullen och öm i underlivet de första veckorna. Det gäller oavsett om det är små sår som läker av sig själv eller större bristningar som behöver sys. Men bristningar läker ofta väldigt bra. Om du har stygn, läker de efter cirka tio dagar.

Är det farligt att ha bristningar?

Bristningar är inte farligt

Var noga med att ta hand om din hud och återfukta som vanligt så ska du se att dina bristningar kommer blekna.

Hur kan jag undvika bristningar i samband med förlossning?

Självkärleksmåndag – Dina bristningar och celluliter ÄGER!

FÅTT BRISTNINGAR + NYA SOVRUMMET! – Natali Fikas vecka 38

Lämna en kommentar