Vad är burrata?

Vad är skillnad på mozzarella och burrata?

Burrata är en handgjord delikatessmozzarella från den syditalienska regionen Apulien. Burrata, som kommer av italienskans burro smörig, är en extra krämig mozzarella, som är gjord på en blandning av mozzarella och grädde.

Hur ska man äta burrata?

Burrata med en smakrik jungfruolivolja kan göra vem som helst lycklig. Kombinerat med rostade valnötter, nektariner eller rostade tomater är smakupplevelsen total. Det finns många olika sätt att servera denna ljuvliga ost på. Den passar som antipasto, i förrätter och i varmrätter.

Vad är skillnaden på mozzarella och buffelmozzarella?

Buffelmozzarella har en tätare, mer gräddig smak med en viss syrlighet. Konsistensen är krämigare, porösare och har en tydligare struktur jämfört med mozzarella gjord på komjölk. Ytan på en buffelmozzarella är slät och mer fast.

Är burrata och buffelmozzarella samma sak?

Precis som buffelmozzarellan smakar inte heller burratan egentligen så mycket i sig, det är konsistensen som är ljuvlig med sitt krämiga och gräddiga inre. Att smaken är mild gör att den passar till det mesta som är smakrikt.

Vad kan man ta istället för burrata?

Burrata har varit omåttligt populärt på sistone, men den gräddiga osten kan vara både dyr och lite svårt att få tag på. Men med en vanlig mozarella, lite grädde, salt och peppar kan du smidigt slänga ihop en krämig fejkad burrata. Enkelt och supergott!

Vad kan man ersätta burrata med?

Får man inte tag i burrata kan man alltid ersätta den med vanlig mozzarella eller buffelmozzarella.

Kan man äta hela burrata?

Det bästa sättet att uppskatta Burrata på är att äta den precis som den är, eller ringla lite olivolja över osten tillsammans med några basilikablad. Men kan också tillaga till olika varmrätter som pasta och pizza.

Hur delar man en burrata?

Lägg upp på tallrikar. Dela burratan i bitar så gott det går och fördela ovanpå med lite extra olja och peppar. Riv över parmesan, servera och njut.

Hur värmer man burrata?

Ta fram osten för rumstemperatur men låt den ligga i sin förpackning fram till servering. Värm ugnen till 125-150 grader.

Hur använder man mozzarellaost?

Mozzarella på pizza och pasta

När man använder mozzarella i varm matlagning, som pizza, pasta och grillad smörgås, är det vanligt att använda mozzarella gjord på komjölk, den smälter bra och konsistensen gör den lätt att riva isär i bitar.

Varför heter det buffelmozzarella?

Mozzarella tillverkades redan på 1100-talet i klostren i regionen Kampanien i södra Italien. Originalet görs av mjölk från vattenbufflar, och för att få bära namnet Mozzarella di Bufala Campana (buffelmozzarella från Kampanien) måste den komma från trakterna runt Kampaniens huvudstad Neapel.

Är mozzarella nyttig?

Mozzarellaost har ett högt innehåll av mättande protein, samtidigt som fett- och kalorinivåerna är lägre än hos många andra ostar. Det är med andra ord en utmärkt osttyp om du vill leva hälsosamt. Gör gärna en caprese-sallad med skivad mozzarella, bifftomater och basilika.

Hur fet är burrata?

Kolh. Det finns 232 kalorier i 100 g.

Vad kan man använda istället för mozzarella?

Olika sorters färskost
  • MOZZARELLA. Har sitt ursprung i Italien och är gjord på pastöriserad mjölk från ko eller buffel. …
  • LABNEH. En krämig färskost gjord av avrunnen yoghurt som har sitt ursprung i Mellanöstern. …
  • RICOTTA. Gjordes från början enbart av fårmjölk, men tillverkas idag även av komjölk. …
  • KAJMAK. …
  • MASCARPONE.

Var hittar jag burrata?

Burrata – Zeta | Coop.

What is Burrata?

How Burrata Is Made

Vi friterar burrata, besöker mozzarella tillverkning i Italien och lite naket på slutet:)

Lämna en kommentar