Vad är chassi?

Vad är ett chassi?

Chassin på fordon avser den interna markliggande stommen på markfordon (bilar och bandfordon) som förenar fordonets primära komponenter. På en bil kan dessa vara fjädringssystem, styranordning, hjulaxlar, motor, koppling, karosseri, med mera.

Vad är skillnaden mellan olika formfaktorer på ett chassi?

Storleken beror på vilken formfaktor datorchassit är anpassat för. En allmän regel är att man kan stoppa moderkort av liten formfaktor i ett stort chassi, men inte tvärtom. Vilka formfaktorer som är kompatibla och på vilket sätt, finns att läsa om i artikeln om formfaktorer.

Vad ska man ha för chassi?

En av de stora sakerna att bestämma sig för är vilken storlek du ska välja, vilket primärt bestäms av vilka moderkort som chassit har stöd för. Det finns fyra primära storlekar i konsumentklassen, som alla följer branschstandarder. ATX – Den vanligaste formfaktorn och det segmentet med bäst utbud.

Vad är en hjälpram?

Hjälpramen har fyra huvudfunktioner: – Höjer upp påbyggnaden så att det på så vis blir frigång för hjulen och andra detaljer som sticker upp ovanför chassiramen. – Bidrar med styvhet och minskar påfrestningen i baköverhänget på lastbilen.

Vad är chassi på en barnvagn?

Chassi: Vagnens underrede, det vill säga allt som inte är sitt- eller liggdel. Vändbart handtag: En vagn med ett handtag som går att vända över till andra sidan så att barnet tittar åt andra hållet. Vändbar sittdel: Innebär att hela sittdelen går att ta loss från chassit och klicka fast åt andra hållet.

Vad är en kaross?

Kaross anger vilken form och storlek en bilmodell har. Samma bilmodell kan finnas i flera olika karosser. bil med två eller fyra dörrar där bagageutrymmet är skilt från kupén och bakluckan öppnas under bakrutan.

Vad gör en nätaggregat?

Nätaggregatet är den del i apparaten, som omvandlar växelströmmen i vägguttaget till de olika former av elektricitet, vad avser spänning, ström och frekvens, som de olika ingående komponenterna behöver.

Vad är en formfaktor?

Formfaktorn (F) är ett mått som beskriver hur kompakt en byggnads klimatskal är. Den beräknas genom att ta byggnadens omslutningsarea (A om) dividerat med dess tempererade area (A temp).

Vad gör ett moderkort?

Moderkortet är komponenten som sammanlänkar processorn med övriga enheter samt öppnar vägar för kommunikation mellan dem. Alla anslutningar i datorn går till eller från moderkortet på något sätt. Det finns flera olika storlekar på moderkort.

Vad är skillnaden på ram respektive självbärande kaross?

Självbärande kaross innebär att chassi, kaross och bärande balkar är sammanbyggda som en del. Till skillnad från ett rambygge som har separat bärande ram och påskruvad/påhängd kaross. Fördelarna är: Lägre bränsleförbrukning och större användningsyta.

Hur är en Lastbilsram uppbyggd?

En lastbilsram är till grunden uppbyggd av två stycken ramsidobalkar som är positionerade längs lastbilens färdriktning, dessa ramsidobalkar förbinds med ett antal mindre tvärbalkar som sitter tvärsgående lastbilens färdriktning, se Figur 6. Figur 6 visar lastbilens två ramsidobalkar med tvärgående balkar.

Vad betyder Dodge RAM?

Ram Trucks är ett amerikanskt märke för nyttofordon som är en division inom den amerikanska delen av Fiat Chrysler Automobiles (FCA US). Märket var tidigare en del av Dodge och gick under namnet Dodge Ram.

#3 Vad följer med i kartongen när man köper ett chassi?

#2 Vad ska man tänka på när man köper ett chassi?

#1 Varför kan Jonas så mycket om datorchassin?

Lämna en kommentar