Vad är chimi?

Kalles x CHIMI – En limited edition kollektion solglasögon som kännetecknades av Kalles klassiska färger. Detta blev snackisen våren 2021 som sträckte sig långt bortom lilla Sveriges gränser! Vem hade kunnat ana att Kalles en dag skulle nämnas i självaste Vogue Magazine?

Vad är Kalles Kaviar Chimi?

Under våren kommer den ikoniska figuren Kalle på tuben till Kalles Kaviar att få ett nytt utseende – iklädd solbrillor. Anledningen är ett samarbete mellan solglasögonmärket Chimi och vår älskade klassiker, Kalles Kaviar.

Vad menas med Chimi?

Kanske har den fått sitt namn från sin röda färg, men lika troligt för sin hetta. Såsen består av tomater, chili, koriander, lök och limejuice. Den kallas ibland också Mexikos nationalsås med tanke på sina färger – röd, grön och vit, som ju också är färgerna i Mexikos flagga.

Är Chimi svenskt?

Nu sållar sig det svenska solglasögonmärket Chimi Eyewear och den (sönder)blonderade kaviartubsmannen Kalle till den skaran. Ett samarbete som nog väldigt få såg komma.

Vart tillverkas Chimi Eyewear?

Glasögonmärket CHIMI Eyewear grundades i Stockholm 2016 av barndomsvännerna Daniel Djurdjevic och Charlie Lindström. Solglasögonen är handgjorda och tillverkade av premiummaterial från Italien.

Vad har hänt med Kalles Kaviar?

Näst på tur står Kalles Kaviar, som slagit sina påsar ihop med Chimi och Redgert comms och tagit fram ett par solglasögon. Från och med den 31 mars säljs de på Kalles och Chimis respektive hemsidor. Glasögonen kommer med en specialdesignad kaviarkniv och smörtax. Dessutom byter den klassiska Kaviartuben utseende.

Varför har Kalles Kaviar glasögon?

Glasögonen är inspirerade av kaviartuben, både till färg och materialval, säger Lea Ryrstam, Designer på Chimi Eyewear. Kalles Kaviar lanserades 1954 och är idag ett av Sveriges mest älskade och välkända varumärken. I dag äter 7 av 10 kaviar vilket blir totalt cisra 10 miljoner sålda tuber om året.

Varför står det Chimi på Kaviartuben?

Utöver solglasögonen pryds tuben även av Chimi Eyewears logga. – Vi är väldigt inspirerade av Chimis arbete och inkluderande kommunikation och vi vill med detta samarbete hylla mötet mellan det ikoniska och det moderna.

Är Chimi skidglasögon bra?

Det smidiga magnetfästet gör att du snabbt och enkelt kan byta lins i backen när vädret slår om. Skidglasögonen har även en hjälmkompatibel passform med justerbar rem, samt bekvämt foam mot ansiktet för bra komfort hela dagen.

Vilket år började man sälja Kalles Kaviar?

Kalles Kaviar lanserades 1954 och är ett av de mest välkända varumärkena i svensk dagligvaruhandel. I dag är Kalles starkare än någonsin. Märket har utvecklats till något av en nationalsymbol som nästan alla svenskar har en personlig relation till.

Vem äger Chimi?

År 2016 grundade Daniel Djurdjevic och Charlie Lindström e-handelsföretaget Chimi Eyewear. Bolaget satsade från start på intensiv marknadsföring via influencers, som bland andra Bianca Ingrosso, Kenza och Alice Stenlöf, på sociala medier och lyckades snabbt etablera sitt varumärke.

Vem äger chimi Eyewear?

Möt en av våra fantastiska kunder Chimi Eyewear och VD samt grundare Daniel Djurdjevic. Daniel och barndomsvännen Charlie Lindström startade Chimi Eyewear 2015. Solglasögonföretaget har haft en imponerande tillväxt och är på god väg att bli Sveriges nästa stora globala succé.

Är Chimi solglasögon polariserade?

Chimi Eyewear är varumärket för dig som vill komplettera din stil med matchande solglasögon. Linserna är polariserade och 100% UV-skyddande.

Är chimi solglasögon bra?

Chimi är som sagt ett nystartat Stockholmsbaserat solglasögonmärke. Deras signum är ton-i-ton och de uttrycker sig genom att blanda färgglada, transparenta bågar i acetat med en karaktäristika spegelglas. Linserna är polariserade och 100% UV-beskyddande.

Testar VIRALA Starbucks-recept från TIKTOK

Q&A VLOGG – Hur mycket botox har jag i ansiktet?

VLOGG: jag är…GRÖN! *hjälp*

Lämna en kommentar