Vad är chins?

Vad du tränar man när man gör chins?

Men de muskler du jobbar med när du gör chins är inte armarna, utan ryggen, närmare bestämt de stora ryggmusklerna latissimus dorsi, eller lats som de ofta kallas. Latsen är de där vingarna som simmare och gymnaster liksom kan fälla ut på sidorna av ryggen, under armhålorna.

Vad är skillnaden på chins och pull ups?

– En pull up gör du med ett så kallat pronerat grepp som är ett överhandsgrepp där handflatorna är vända ifrån dig. Greppet ska även vara bredare än axelbrett på stången. En chin gör du däremot med ett så kallat supinerat grepp, ett underhandsgrepp där handflatorna är vända emot dig.

Hur ska man göra chins?

Övningen är som första delen i en chin: du hänger i ett räcke, och drar ned skulderbladen så att ryggmusklerna aktiveras och axlarna dras bort från öronen. Du ska alltså inte använda armarna, utan bara göra en liten rörelse med hjälp av skuldrorna.

Var tar chins?

Kommentar. Chins tränar både ryggmuskeln latissimus dorsi och armböjarna (biceps och brachialis) effektivt. Med ett grepp strax utanför axelbredd får du god rörelselängd och hög muskelaktivering i alla arbetande muskler.

Hur träna chins hemma?

Låt benen hänga rakt under dig eller böj upp dem litegrann. Dra upp dig själv så att hakan är ovanför stången och sänk sedan ned dig till helt utsträckta armar igen. Hålla skulderbladen sänkta genom hela rörelsen. Ett tips är att börja med att göra negativa chins.

Hur lång tid tar det att lära sig göra chins?

Vägen till din första chin-up kan vara frustrerande, speciellt om du inte använder rätt teknik. Sikta på att träna en specifik chinövning varje gång du är på gymmet, sex till åtta reps i tre set. Gör du det tre gånger i veckan i sex veckor borde du klara av att sätta chin-upen!

Vad kan man göra istället för Pullups?

Chins med gummiband, båda fötterna

Välj ett rätt tjockt band med hårt motstånd och fäst det i någon stång. Placera fötterna i bandet och placera händerna bredare än axlarna ungefär. Släpp axlarna helt och häng. Dra dig nu uppåt med hjälp av armarna, låt stången röra vid högre delen av stången och sänkt dig igen.

Hur många pull ups bör man klara?

– Om du är en kille som tränar regelbundet bör du kunna klara mellan fem och åtta stycken. Tjejer har det alltid lite tuffare när det kommer till den här typen av övningar eftersom ni inte har lika mycket muskelmassa som killar. Att klara fem chins som tjej är rimligt, då är du vältränad.

Varför är pull ups bra?

Pull-ups aktiverar huvudsakligen dina lats, de vingformade musklerna som löper längs ryggen och sträcker sig ut mot sidorna och höfterna. Men de är också bra för armar (biceps, underarmar och triceps), axlar, bröst, mellanrygg, övre rygg och alla små muskler längs ryggraden (erector spinae).

Vad är negativa chins?

Negativa chins

Negativa chins innebär att du bara utför övningens excentriska fas. D.v.s. att du startar med hakan ovanför stången och håller emot så mycket du bara orkar på nedvägen. Ha dock i åtanke att excentrisk träning kan vara väldigt påfrestande för musklerna.

Varför ska man göra chins?

Chins träning beskrivs ofta som träning för ryggen och då särskilt den stora ryggmuskeln. Fast det finns fler chinsmuskler att tala om. När du drar dig själv upp med din armstyrka är det så mycket mer än ryggens muskler som stimuleras vilket gör det till en bra övning för en stor del av överkroppen.

Vilka övningar är bäst för magen?

5 effektiva övningar för magen – som du kan göra hemma
  1. Planka med hantelrodd. Placera ett par hantlar ungefär axelbrett isär på golvet. …
  2. Bergsklättraren. Ställ dig i plankan med spänd mage och rak nacke. …
  3. Liggande benlyft. Lägg dig på rygg med raka ben och händerna under svanskotan. …
  4. Planka med lyft. …
  5. Russian twist med vikt.
6 aug. 2014

Vad tränar man när man kör marklyft?

Marklyft muskler

Du tränar dels nedre delen av ryggen men även trapezius, axlar och även dina vingar får sig en omgång. Förutom ryggen tränar du sätesmusklerna och musklerna i anslutningen till din höft. Dina ben är även de viktiga marklyft muskler och du tränar hela benen precis som vid knäböj.

3-stegs-guide till din första chins

Pull-ups/Chins – Teknik

Chins: Teknik och utförande | Gymgrossisten

Lämna en kommentar