Vad är cortana windows 10?

Cortana är din molnbaserade personliga assistent som fungerar på dina enheter och i andra Microsoft-tjänster. Cortana erbjuder en mängd olika funktioner, vissa är anpassade, men det beror på vilka funktioner som finns på din enhet och vilken version av Cortana som du använder.

Hur avinstallera Cortana?

Kolla upp Windows version

För att avinstallera Cortana på Windows 10, måste du först se till att du kör Windows 10 2004. Tryck på Win + R-kortkommando för att öppna körrutan. I springrutan ange ’winver’ och tryck på Enter-tangenten.

Vad är en Cortana knapp?

Från aktivitetsfältet kan du skriva i sökrutan för textfrågor eller klicka på mikrofonknappen för att använda röstigenkänning och utföra uppgifter handsfree. Cortana kan konfigureras på en Windows 10-dator eller surfplatta för att vänta och lyssna.

När kommer Cortana på svenska?

Vanliga Windows-användare förväntas få tillgång till funktionen under våren 2020, rapporterar Windows Central. Microsofts digitala assistent har existerat sedan 2015 men har tidigare inte varit upplåst utanför engelskspråkiga länder.

Kan inte avinstallera Cortana?

Eftersom assistenten är djupt integrerad med sökfunktionen i operativsystemet så går det inte att avinstallera Cortana som på version 2004. Åtminstone inte riskfritt. Du kan använda ovanstående kommandon för att ta bort Cortana. Var beredd på blåskärm, omstarter, appar som inte startar och annat otyg.

Windows 10 – Cortana

What is Cortana Feature in Windows 10 and how to use her? | Windows 10 Features

Windows 10: Get the most out of Cortana

Lämna en kommentar