Vad är creditsafe?

Vad innebär creditsafe?

Vad beräknar Creditsafes rating? Creditsafes rating är en statistisk kreditvärdering av ett företag och prognostiserar sannolikheten för att företaget blir insolvent inom 12 månader. Desto högre rating ett företag har, desto mindre sannolikt är det att företaget går i konkurs.

Varför gör man en kreditupplysning?

En kreditupplysning ger alltså en samlad bild av din återbetalningsförmåga. Banken använder exempelvis kreditupplysningen för att få en uppfattning om vilken kreditvärdighet en person har. Ju högre kreditvärdighet en person har, desto större är möjligheten att kunna låna pengar.

Är creditsafe UC?

En ganska markant skillnad på exempelvis UC och Creditsafe, är att en kreditupplysning från Creditsafe (som görs på en privatperson) inte kommer att synas nästa gång en upplysning görs. För att förtydliga: En person ansöker om lån hos ett snabblåneföretag, och en kreditupplysning via UC görs.

Vilka företag använder creditsafe?

När du lånar genom Creditsafe innebär det att du lånar utan UC.
 • Northmill: Låna 1 000 – 50 000 kr trots anmärkning med ränta 4,90 – 19,90 %
 • Lumify: Låna 2 000 – 70 000 kr utan UC med ränta 39,50 %
 • Ferratum: Låna 1 000 – 45 000 kr utan UC och trots anmärkning med ränta 39,60 %

Är det dåligt att ha många kreditupplysningar?

Under normala omständigheter brukar det inte vara negativt att det gjorts en eller två kreditupplysningar på dig. Det kan däremot bli problematiskt om du samlar på dig flera (fler än tre) kreditupplysningar på kort tid.

Hur många gånger kan man ta kreditupplysning?

Vi kan av sekretesskäl inte svara på enskilda fall. Om du vill veta hur många gånger du blivit omfrågad under de senaste 12 månaderna kan du se detta i din egen kreditupplysning, som du beställer här på minUC.se.

Vem har begärt kreditupplysning?

På din upplysningskopia kan du se vem som har tagit upplysningen och vilka uppgifter som har lämnats ut. Om du vill slippa få papperskopior i brevlådan kan du registrera dig på Min upplysning. Då blir du meddelad så fort någon tagit en kreditupplysning på dig via Bisnode och får kopian i elektroniskt format.

Hur får man bort kreditupplysningar?

Kan man ta bort UC förfrågningar? Hur går man då till väga?
 1. En UC förfrågning går inte att ta bort, om inte något fel har skett. …
 2. Den enda möjligheten till att ta bort en UC förfrågning är om ett misstag har skett.
30 aug. 2021

Vad är Minuc?

Det här är Min Upplysning

En kreditupplysning tas exempelvis när du vill ta ett lån, vill handla på avbetalning, tecknar ett telefonabonnemang eller ansöker om ett kreditkort. Med Min Upplysning får du tillgång till din egen kreditupplysning hos UC och kan se dina inkomstuppgifter snabbt och smidigt.

Är creditsafe säkert?

Störst i Sverige på snabblån

Creditsafe gör inte en lika djupgående kontroll som Upplysningscentralen, men det är heller inte nödvändigt när det gäller lån på lite lägre belopp. Creditsafe är känt för sitt smidiga betygssystem där kreditvärdigheten bedöms på en skala från 0 till 100.

Vad är Kreditupplysningsregister?

I ett utdrag ur kreditupplysningsregistret ser du vilka betalningsanmärkningar (anteckningar om betalningsstörning) du har och hur länge de gäller.

Vad är skillnaden mellan Bisnode och UC?

En kreditupplysning via Bisnode registreras inte UC:s register. Därför påverkas inte kreditvärdigheten negativt av tidigare kreditupplysningar hos Bisnode om man senare vänder sig till en bank eller långivare som använder sig av UC.

Vem tar creditsafe?

Creditsafe är ett bolag som säljer kredit-, marknads- och affärsinformation och har verksamhet i flera länder. I Sverige förser de exempelvis många kreditgivare med kreditupplysningar på de som ansöker om att låna pengar utan UC.

Vilka lån tar creditsafe?

Jämför ränta på lån med Creditsafe
 • Northmill Bank 1.000 – 50.000 kr.
 • Klara Lån 2.000 – 70.000 kr. 6.48 – 39.50 %
 • Daypay 1.000 – 20.000 kr. 20 – 39 %
 • HappyCash 1.000 – 8.000 kr. 26 %
 • Vivus 2.000 – 20.000 kr. 39 %
 • ViaConto 1.000 – 20.000 kr. 39.5 %
 • Lumify 2.000 – 70.000 kr. 39.50 %
 • Credifi 2.000 – 50.000 kr. 39.50 %

Vilka banker tar creditsafe?

Jämför alla lån med Creditsafe
Information om Expresskredit
Utbet. helger & kvällar Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder. Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot 4.9 / 5 (428 omdömen)
Lånetyp Kontokredit

5 rader till

Whats is CreditSafe

Företagsupplysning och Kreditbevakning i Pyramid Business Studio med Creditsafe

How to Read a Creditsafe Credit Report

Lämna en kommentar