Vad är cyclocross?

Vad är skillnad mellan Gravel och cyclocross?

Gravel är en mångsidig cykel

Gravelcykeln är en utveckling av cyclocrossen och är mer av en allroundcykel. Den har vanligtvis utrymme för större däck än cyclocrossen och har fler fästen för montering av tillbehör, vilket gör det enklare att få med sig utrustning och packning.

Vad är Gravelcykling?

Att cykla på grusvägar var något som mest MTB-cyklister gjorde förut, men de senaste åren har en ny typ av cykel börjat leta sig ut på grusvägarna – gravelbiken. En gravelbike skiljer sig en del från sitt syskon cyclocrossen, genom att den har en stabilare geometri.

Varför Gravel Bike?

Tåligare än en landsvägscykel och snabbare än en mountainbike (på väg då, inte i skogen). Gravel är en intressant kategori för cyklister som rör sig på både asfalt och grus. Det spelar ingen roll var i landet du bor, det finns ändå massor av grusvägar i närheten.

Vad är CX cykling?

I cykelcross tävlar man på cyklar som mest liknar landsvägscyklar men med lite grövre däck, växlar och bromsar. Det är gemensam start och banorna innehåller moment där man måste springa med cykeln. Tävlingarna genomförs på varvbanor där varvtiden är mellan fem och tio minuter.

Vilken Gravelbike skall jag välja?

Även denna cykel har 2 klingor fram för ett brett spektrum av växlar, nu med GRX-gruppen från 2021 årsmodell som är avsedd för gravel. Nu är det är lite mindre klingor fram (46/30) också. Aluminium-cykel finns som alternativ, se nr 4 i listan. Sammanfattningsvis en riktigt kul gravel bike med flexande ram.

Vilken Gravel Bike?

De gör MTB-cyklar, racercyklar, hybridcyklar, gravel bikes, elcyklar och cyklar för barn. Specialized Diverge Elite E5 2021 är en gravel bike som hör till originalet bland de moderna gravelcyklarna. I den här uppdaterade cykeln får du en riktigt bra cykelupplevelse.

Vad är Graveldäck?

Däcken utvecklades från början för Cyclocross som ju är en tävlingsform som ofta går på stigar, grova och ojämna grusvägar och terräng. På senare år finns det alltmer släta graveldäck som har väldigt lite mönster och flera däck däremellan med slätt centerparti och högre klackar på sidorna.

Var köpa cykel?

Att köpa cykel online hos Cykelkraft är enkelt. Förutom att erbjuda över 1000 cykelmodeller från varumärken som Scott, Trek, Cannondale, Skeppshult, Batavus, Nishiki, Merida, Superior, Made, Kronan, Ecoride, Frappe och många fler.

What is Cyclocross?

A Beginner’s Guide To Cyclocross | Why Should You Watch CX?

What is Cyclocross?

Lämna en kommentar