Vad är drulleförsäkring?

Allriskförsäkring kallas ibland oturs- eller drulleförsäkring och gäller när du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker. Det kan vara sånt som händer när du är stressad eller har en dålig dag. Du kanske tappar mobilen från balkongen eller glömmer plånboken på bussen.

Vad går på Drulleförsäkring?

Drulleförsäkringen täcker de skador som du själv orsakar på dina egna saker. Mer specifikt gäller det vid plötsliga och oförutsedda händelser, där någon form av lösöre förstörs. Skadan ska inte kunna gå att förutse – och vanligt slitage räknas inte som en olycka som kan täckas av drulle- eller allriskförsäkringen.

När gäller inte Drulleförsäkring?

Ett annat vanligt undantag är låsbyte. Med andra ord hjälper drulleförsäkringen dig inte om du till exempel tappar bort nycklarna till ditt hem och behöver byta lås för att kunna komma in igen.

Är Drulleförsäkring värt det?

Vem passar en drulleförsäkring bäst för? Om det är värt att teckna en allriskförsäkring är ytterst individuellt. En allrisk kan kosta omkring 500 kronor extra på årspremien som du betalar för hemförsäkringen, och många anser det bättre att ha en egen buffert för småskador.

Vad är självrisken på Drulleförsäkring?

Du kan få upp till 50 000 kronor i ersättningen. Självrisken i bilförsäkringens drulleförsäkring är 1 500 kronor.

Vad ingår i Drulleförsäkring Folksam?

Med våra paket Mellan och Stor ingår Allrisk och du kan få ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på upp till 40.000 kronor med Mellan – upp till 80.000 kronor med Stor. Vad du väljer beror på hur värdefulla saker du äger.

Vilken försäkring täcker mobil?

Din mobil, surfplatta eller bärbara dator etc är alla exempel på din egendom och dessa ingår därför i en hemförsäkring. Ifall dessa skadas eller råkar ut för något som hemförsäkringen täcker så får du därför ersättning.

Hur vet jag om jag har Drulleförsäkring?

Allrisk Mellan – upp till 40 000 kronor

Allriskförsäkring kallas ibland oturs- eller drulleförsäkring och gäller när du råkar ut för något som den vanliga boendeförsäkringen inte täcker. Det kan vara sånt som händer när du är stressad eller har en dålig dag.

När börjar Drulleförsäkring gälla?

Försäkringen börjar att gälla från den tidpunkt på dagen då försäkringsavtalet tecknas. Tecknar du försäkringen kl 12.00 gäller således försäkringen från denna tidpunkt. Detta gäller under förutsättning att du betalar premien inom 14 dagar från det att du fått fakturan på försäkringen.

Kan man få ersättning för borttappade glasögon?

Har du råkat tappa ett föremål som din mobiltelefon eller dina glasögon i marken kan du få ersättning från din allriskförsäkring, även kallad drulleförsäkring, som är en tilläggsförsäkring. Har något blivit stulet finns ett skydd i din hemförsäkring.

Vad är Allrisktillägg?

Hemförsäkringen kan ersätta

Om varan skadas vid en plötslig och oförutsedd händelse gäller hemförsäkringens allrisktillägg, om du har ett sådant. Tänk på att ett allrisktillägg gäller för alla dina saker till skillnad från en produktförsäkring som bara gäller för en viss sak.

Hur mycket kostar drulle försäkring?

En schysst drulle försäkring ger dig ett bra skydd till ett lågt pris utan orimligt höga självrisker. Åldersavdrag förekommer men bör vara inom rimliga gränser. Priset på en drulleförsäkring som tillägg bör inte vara mer än 200 kr per månad.

Vilken är den bästa hemförsäkringen?

Den bästa hemförsäkringen 2022 är enligt Expressen Bäst-i-Test Hedvig (Budget), ICA Hemförsäkring (Ekonomi) och Moderna Försäkringar (Premium). Kriterierna i testet var skydd, utbud och pris. De allra bästa hemförsäkringarna har ett skydd som är både brett men även uppdaterat, så att det speglar den samtid vi lever i.

Vad är en självrisk?

Självrisk är den del av skadekostnaden som du behöver betala om du skulle råka ut för en olycka. Självrisk finns i en del moment i en försäkring och i vissa fall kan du själv välja vilken självrisk du vill ha. Ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir priset på din försäkring.

Hur mycket är självrisken på bil Folksam?

Om du har vårt paket Bilförsäkring Stor eller bilförsäkring med tillvalet vagnskada – betalar du bara halva din vagnskadesjälvrisk, resten står vi för. Har du endast paketet bilförsäkring men vagnskadegaranti betalar vi den del av självrisken som överstiger 3 000 kronor.

Vad ingår i Drulleförsäkring Trygg Hansa?

Drulleförsäkringen ger dig ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser på lös egendom. Till exempel om du tappar mobilen i golvet eller sätter dig på glasögonen. Högsta ersättning är 100 000 kronor.

Försäkra dig om rätt försäkring

Bilförsäkring med drulle

SÅ FUNKAR DET – DET INGÅR I FÖRSÄKRINGEN

Lämna en kommentar