Vad är en airfryer?

Varför ska man ha en Airfryer?

Luften inne i en Airfryer cirkulerar betydligt snabbare än de flesta varmluftsugnar, vilket innebär att tillagningstiden oftast är kortare. En annan, mer markant skillnad, är att den snabbcirkulerande varmluften gör att ingredienserna får en krispig stekyta samtidigt som insidan förblir härligt saftig.

Vad gör en Airfryer?

I stället för flytande fett används en modern teknik som bygger på att en fläkt skjuter ut het luft som cirkulerar i hög hastighet tills det att maten blir varm och skapar en krispig yta. Lufthastigheten i en airfryer är betydligt högre än i en varmluftsugn, dessutom sker det i en mer koncentrerad behållare.

Vad lagar man i Airfryer?

En Airfryer ger dig oändliga möjligheter i köket och du kan både steka, grilla, fritera och baka. Oavsett om du föredrar fisk, kött eller grönsaker så kommer du kunna tillaga dina favoriträtter. En airfryer fungerar lika bra för både förrätter, huvudrätter och efterrätter.

Är en Airfryer bra?

En air fryer anses vara nyttigare, eftersom den använder minimalt med olja. En fritös använder däremot mycket olja, vilket gör att maten blir flottig, fet och energirik. Om du vill gå ner i vikt så är en air fryer det bättre valet, helt klart.

Är Airfryer farligt?

Akrylamid är klassat som ett cancerframkallande ämne. Om man får i sig mycket akrylamid under lång tid kan det öka risken för cancer. Akrylamid kan i höga doser, som vid utsläppen i samband med tunnelbygget genom Hallandsåsen i slutet av 90-talet, ge nervskador. Så höga doser kan man inte få i sig via maten.

Hur mycket olja ska man ha i Airfryer?

Med Airfryern behöver du endast tillsätta en matsked olja (eller ingen alls) för att få ett krispigt resultat eftersom det är luften som gör jobbet. Det är stor skillnad från en fritös där smaken och krispigheten kommer från oljan.

Vad kan man laga i en varmluftsfritös?

Hemgjorda pommes, friterad kyckling, krispiga lökringar, churros eller friterade ostbollar? Med en varmluftsfritös kan du enkelt tillaga allt detta, och mer därtill, men med mindre mängd fett än vid vanlig fritering.

Vad blir godast i airfryer?

Kött- och fiskrätter: Kyckling, nötkött, fisk och de flesta andra rätter som vanligtvis steks, grillas eller friteras smakar fantastiskt gott när de tillagas i din Philips Airfryer. Panerad mat kan också tillagas i din Philips Airfryer med lite tillsatt olja i paneringen.

Kan man fritera allt i en airfryer?

Det mesta som tillagas i en vanlig ugn eller fritös kan du laga i en varmluftsfritös – från pommes frites och färsk fisk till att baka bröd – det som hindrar är storleken på råvaran. En airfryer behöver ingen olja för att fritera maten, däremot kan en god olja tillföra god smak på råvaran.

Kan man värma mat i en airfryer?

Du kan självklart även värma upp mat i Power AirFryer XL/XXL/XXXL. Ställ in temperaturen på 140 °C i 10 minuter. ** Endast inkluderade i deluxe-versionen Addera 3 minuter i tillagningstiden om inte apparaten är uppvärmd innan användning.

Testar Philips AirFryer – blir det verkligen bra?

Hemlagade pommes frites i Philips Airfryer – utan att fritera i olja!

Hur bra är Philips Airfryer? (Recension)

Lämna en kommentar