Vad är en blogg?

Vad menas med att blogga?

En blogg eller webblogg (på engelska blog eller weblog) är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet och där läsarna har möjlighet att kommentera inläggen. Webbjournal och loggbok är andra ord som används för att beskriva fenomenet.

Vad gör man när man bloggar?

Att blogga kan vara en rolig hobby och ett kreativt sätt att uttrycka sina tankar och åsikter online. Med en personlig blogg kan du dela dina intressen och berättelser med andra personer och skriva om ämnen som du brinner för. Men en blogg kan också vara ett utmärkt verktyg för din företagshemsida.

Var kan man läsa bloggar?

Bloglovin fungerar som så att du skapar ett konto, lägger till de bloggar du vill följa och sedan kan du läsa via bloglovin.com eller i deras app. Där kan du välja att antingen klicka dig igenom blogg efter blogg eller läsa alla senaste inläggen. Jag använder själv Bloglovins app för att läsa bloggar.

Hur kan man skriva en blogg?

Här kommer 10 tips på hur man skriver bra blogginlägg:
 1. Skapa en klockren rubrik. …
 2. Glöm inte bort CTA -knappar. …
 3. Underrubriker – ditt hemliga vapen. …
 4. Gör texten luftig med styckesindelning. …
 5. Undvik långa meningar. …
 6. Välj dina ord väl. …
 7. Struktur är A och O. …
 8. Tänk på stilen i texten.
2 maj 2016

Varför väljer man att skriva en blogg?

Bloggning är ett bra sätt att informera er målgrupp om er produkt. I ett blogginlägg kan ni visa hur man använder en produkt och varför människor ska köpa den. Man kan också berätta om sig själv och företaget. Och ni kommer att kunna berätta historier om era produkter ur ert perspektiv.

Hur använder man blogg se?

Du kan tänka dig blogg.se som ett stort hyreshus där många bor. När du köpt ditt domännamn bör du ha kontroll över din sida i adressboken, dina DNS-inställnignar. Därifrån kan du sedan koppla ditt namn till valfri adress på Internet.

Hur får man betalt för att blogga?

Fysiska eller digitala produkter: Sälj saker för att tjäna pengar på din blogg. Många bloggare genererar intäkter från sin blogg genom att etablera närvaro på en e-handelsplattform, skapa en onlinebutik och börja sälja produkter. Produkterna kan vara fysiska eller digitala.

Hur mycket tjänar man på att blogga?

25 800 kronor

Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur börjar man tjäna pengar på sin blogg?

Innehållsförteckning
 1. När ska du börja tjäna pengar på din blogg?
 2. Bli en frilansande bloggare i din nisch.
 3. Sälj E-böcker till din publik.
 4. Skapa och sälja onlinekurser.
 5. Starta ett Coaching/Rådgivningsföretag.
 6. Erbjud ett betalt medlemskap.
 7. Tjäna Pengar Med Reklam (Bannerannonser)
 8. Bli en Affiliatemarknadsförare.
19 juli 2021

Hur hittar jag en blogg?

Nätverket
 1. Blogglista.se.
 2. Fotobloggar.nu.
 3. Matbloggar.nu.
 4. Modebloggar.me.
 5. IT-bloggar.se.
 6. Resebloggar.info.
 7. Politikbloggar.nu.
 8. Musikbloggar.info.

Kan man vara anonym på en blogg?

Många väljer att blogga anonymt under en pseudonym eller ett smeknamn, detta är ett lämpligt alternativ om man inte vill att alla ska kunna veta vem man är. Om man skriver om väldigt privata saker eller saker man inte vågat berätta förut, kan det ibland kännas bättre att ha en anonym blogg.

Kan man ha en privat blogg?

Surfa till www.blogger.com, tryck på Skapa en blogg och logga in med en Gmail-adress eller ett annat Google-konto. Du får nu ge bloggen ett namn, ange vad den ska ha för webbadress och välja visningsnamn. Fyll i all information och avsluta med Slutför.

Vad är typiskt för bloggar?

Något som är gemensamt för alla bloggar är att de uppdateras regelbundet med nya inlägg och inläggen är i kronologisk ordning med de senaste inläggen överst. För det mesta står det även datum och tid för när inlägget publicerades. Bloggar är ofta ganska informella och personligt skrivna.

Läsa bloggar och skriva egen blogg | Svenska språket | Tankar och tips –

Bästa bloggportalen 2020 – ALLT DU BEHÖVER VETA för att börja blogga gratis!

Hur man skapar en blogg

Lämna en kommentar