Vad är en bra tid på 10 km?

Genom att få en 10 kilometers tid, får du också någonting att utgå från i din fortsatta träning. Män bör klara milen 60 minuter och kvinnor 65 minuter på en flack milbana. Klarar man inte tidsgränsen bör man se över sin grundträning (öka och variera), vikt och livsstil.

Hur lång tid tar det att springa 10 km?

– Beroende på när i tid personen i fråga ska klara av målet så är 50 minuter för milen absolut rimligt för de flesta, nybörjare och vana löpare. Det är ingen övernaturlig tid att springa 10 kilometer på.

Vad är en bra tid per kilometer?

Shirin Djavidi: Hamnar du på mellan 15 till 17 minuter har du riktigt bra kondition och kommer att springa milen på under 60 minuter. Hamnar du runt 20 minuter är det också helt okej, men för att klara milen på 60 minuter behöver du kunna springa 2,5 km på 15 min och hålla det tempot i en timme.

Är 5 min per km bra?

För en kille som löptränat seriöst (tre pass i veckan) i över ett år bör man komma ner mot fem minuter per kilometer, men naturligtvis beror detta mycket på vilka grundförutsättningar man har och hur långt du springer. Tjejer kan oftast lägga på cirka 30 sekunder per kilometer.

Hur långt springer man på 12 min?

Om man springer första kilometern och går den andra så klarar man det nog på 12min. netsplitfattar inte varför kvinnor ska klara 2000m på 12min för att vara ”very good”.. att springa 2km på 12min är SANSLÖST dåligt, det bör alla människor klara utan problem.

Är det bra att springa 5 km på 30 min?

Tempot ska under varje intervall vara så högt som du klarar av. Det vill säga att intervallen på 30 sek ska vara närmast de snabbaste du klarar av att springa medan den längsta intervallen bara ska vara lite snabbare än ditt 5km-tempo.

Hur långt kan man springa på 30 min?

Målsättningen med planeringen nedan är att efter 10 veckor klara av att springa 5 km under 30 minuter. Varje vecka innehåller tre pass av; ett lugnt pass, ett med lite längre medelintensiva intervaller samt ett med lite hårdare intervaller.

Är 6 min per km bra?

Om du väger 70 kg och tar en löprunda om 30 minuter med ett ungefärligt tempo om 6 minuter per kilometer förbränner du cirka 350 – 400 kalorier. För att gå ner 0,5 kilo räknar man med att man bör förbränna runt 3500 kcal.

Vad är Medeltempo?

Med hastigheten avser man hur många kilometer per timma du sprungit. Finns inga dumma frågor, bara dumma människor. T. ex jag sprang 5 km och medelhastighet var 8.82 km/t och medeltempo var 6.47 min/km.

Kan man springa 5 km varje dag?

Det är väl jättebra att du kan springa 5 km varje dag, det är ju en bra början, att ryggen känns av ibland är nog inte så farligt, det är nog normalt för dom flesta, värre är det om fötter, knä, och smalben börjar göra ont, det tar nog närmare 3 månader innan kroppen vant sig vid den nya träningsmängden, så risken …

Hur lång tid tar det att springa 5 km?

5 km på 35 min är jättebra för en nybörjare. Faktum är att bara att springa 5 km är bra för en nybörjare, tycker jag. Jag håller med Tomas, 5 km på 35 min, d.v.s. 7min/km låter faktiskt bra. =)

Hur lång tid tar det att gå 5 km?

Med en typisk promenadtakt kan du den på 45 minuter. Om du går långsammare kan det ta 60 minuter eller mer.

Hur många min per km?

Beräkna din sluttid. Multiplicera ditt löptempo med distansen du sprang. Låt oss säga att du vet att du kan springa bekvämt vid 7 minuter per kilometer och du vill veta hur lång tid 10 km skulle ta i det tempot. Ange 7 minuter per kilometer vid Tempo och ange 10 kilometer vid Distans.

Vad är en bra tid på 2 km?

Förövrigt tycker jag att 2km på 7min och 56 sek låter som en väldigt bra tid. Bra jobbat! Under 4 min per kilometer är med beröm godkänt. Tjejerna ligger mellan 6:26-8:00.

Vad är ett bra VO2max?

För en normalrörlig kvinna på 30-40 år vanligt värde mellan 30-35 ml/kg och motsvarande för en man 40-45 ml/kg. För elitidrottare inom konditionsidrotter såsom löpning, cykling och skidåkning är det inte ovanligt att ligga på 80-85 ml/kg, medan lagidrottare oftare ligger runt 50-60 ml/kg.

Hur många kilometer i timmen springer man?

Sedan löper du 10 minuter, men nu lite snabbare än första loppet (10 sek långsammare per kilometer än din snittfart på 10 km).

Så tränar du på löpbandet.
Minuter per kilometer Kilometer i timmen (avrundat) Tid det tar att springa 10 km
5.30 min/km 10,9 km/h 55:00
5.15 min/km 11,4 km/h 52:30
5.00 min/km 12,0 km/h 50:00
4.45 min/km 12,6 km/h 47:30

13 rader till

10 feb. 2019

Avstånd omvandla längd enheter mil, km, m, dm, cm, mm

Ta Körkort – 10 Vanligaste Skyltarna

Vad motorbromsning? – 10 körkortsfrågor

Lämna en kommentar