Vad är en chromebook?

Chromebook är en ny typ av dator som skapats för att du ska få saker gjorda snabbare och enklare. Den har Chrome OS, ett operativsystem med molnlagring, det bästa av Google inbyggt och flera säkerhetsnivåer. Läs mer om att byta till en Chromebook.

Vad är skillnaden på en Chromebook och en laptop?

Den främsta skillnaden mellan Chromebook och laptop ligger i deras operativsystem. För att sätta det rakt, Chromebook kör Chrome OS – ett lätt, Linux-baserat operativsystem utvecklats av Google. Och bärbara datorer kör mestadels Windows och macOS som är utvecklade av Microsoft respektive Apple.

Vad kan man inte göra på en Chromebook?

Nackdelar Chromebooks gentemot vanliga laptops
  • Du behöver vara uppkopplad mot internet för att komma åt de flesta av dina filer.
  • Stödjer inte alla program eller dokument då alla program inte är webbaserade.

Är Chromebook något att ha?

En Chromebook är ett bra val för en student som främst använder datorn för webbsökningar, ordbehandling eller streaming av videor och ljud. Lagring är inte ett problem om Google-fokuserade elever kan lagra sina filer med Drive. De kan också använda SD-kort och USB-enheter för att spara sina dokument.

Vad är fördelen med Chromebook?

Fördelar med Chromebook

Den viktigaste fördelen för mig är hur otroligt snabbt den startar. Den är så snabbstartad att jag ibland plockar fram datorn istället för paddan när det bara är något snabbt jag ska göra. Den är också sjukt snabb att nollställa.

Kan man ha Office på Chromebook?

Det går att använda Microsoft® Office på Chromebook. Oavsett om du vill ha Word, Excel® eller PowerPoint® så hittar du enkelt apparna på webben. Och eftersom du även har Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på din Chromebook kan du hålla dig produktiv och få jobbet gjort.

Vilket är bäst Chromebook eller Windows?

En Chromebook anses också vara säkrare än en Windows-dator, och den har som regel bättre batteritid. Den stora nackdelen är att det inte går att installera några ”vanliga” program. Du kan med andra ord inte köra några traditionella program för exempelvis släktforskning, bokföring eller bildbehandling.

Vilka program kan köras på Chromebook?

När Chromebook presenterades var konceptet att det enda som skulle köras var Chrome OS och webbläsaren. Men idag kan de bästa Chromebook-datorerna köra såväl Android-appar som Windows- och Linux-program.

Kan man ha BankID på en Chromebook?

Chrome har en en säkerhetsfunktion som varnar när du vill öppna ett annat program från webbläsaren. Detta är normalt, men för att du ska kunna använda BankID behöver du välja Starta program. Vi rekommenderar även att du bockar för rutan Kom ihåg mitt val för alla länkar av samma typ.

Kan man få virus på en Chromebook?

Chromebook-datorer levereras med ett inbyggt skydd mot skadliga programvaror och virus, med många lager säkerhet: Automatiskt uppdateringssystem: Virusskyddet uppdateras automatiskt, så du alltid kör den senaste och säkraste versionen. Chrome hanterar uppdateringarna tyst i bakgrunden.

Är det värt att köpa en Chromebook?

Prisvärda och bärbara enheter

Dessutom finns anständiga Chromebook-datorer tillgängliga för så låga som $ 119, vilket är bra för människor som letar efter en prisvärd bärbar dator som fungerar tillräckligt bra. En annan bra sak med nästan alla Chromebooks är Batteri-liv.

Kan man ladda ner Word på Chromebook?

Du kan öppna, redigera, ladda ned och konvertera många filer från Microsoft® Office på en Chromebook, till exempel Word-, PowerPoint- och Excel-filer. Obs! Kontrollera att programvaran i Chromebook är uppdaterad innan du redigerar Office-filer.

Kan man ladda ner program på Chromebook?

Du kan söka efter och ladda ned Android-appar på Chromebook. Android-appar som finns på telefonen eller surfplattan laddas inte ned på Chromebook automatiskt, utan du måste ladda ned dem på nytt. Dessutom fungerar inte vissa appar på vissa Chromebook-modeller. I så fall går det inte att ladda ned dem.

Vad är en Chromebook? Elgiganten förklarar

Dags att byta din surflaptop mot en ASUS Chromebook C423?

Det här är din #Chromebook

Lämna en kommentar