Vad är en epilator?

Är det bra att använda epilator?

Om du vill ha ett resultat som varar längre (upp till fyra veckor!), då är epilatorn ett bra alternativ. Den kommer även åt de allra flesta hårstrån så räkna med en riktigt len hud. Dessutom är det bara en engångskostnad när du köper epilatorn, till skillnad från rakhyvlar som är en förbrukningsvara.

Hur långt hår måste man ha för epilator?

Ha rätt längd på håret.

Den ultimata längden för epilering är 3-5 mm. Detta kommer minska smärtan vid epileringen eftersom längre hår är svårare att epilera.

Hur länge är håret borta efter epilering?

Håret är borta upp till fyra veckor. Här kan du köpa om du skulle vara intresserade av epilator.

Får man mindre hår av epilering?

Håret blir tunnare.

Hårstråna blir både tunnare och finare och tar allt längre tid på sig att växa ut, desto mer regelbundet som du epilerar.

Kan man använda epilator på bikinilinjen?

Välj var du ska epilera

Förutom det finns det en hel del Wet&Dry-epilatorer på marknaden. Vad dessa typer av epilatorer erbjuder är möjligheten att epilera i duschen eller i ditt badkar och kan därför vara bästa epilatorn bikinilinjen. Tanken bakom designen är att proceduren blir mindre smärtsam och mycket roligare.

Kan jag använda en epilator i underlivet?

Det viktigaste att tänka på när du epilerar underlivet är att hålla dig borta från blygläpparna. Håll huden utsträckt medan du epilerar för att lättare komma åt hårstråna. Philips epilator Satinelle Prestige har en hudutsträckare som hjälper till att strama upp huden under epileringen.

Får man röda prickar av epilator?

Epilering tar längre tid än att raka gör, men efter några försök kommer du att upptäcka att det går fortare att ta bort hår på benen. Även när du är en erfaren pro kan du ha lite röda prickar på huden i några timmar efter att du epilerat, vilket är naturligt och harmlöst, men inte idealiskt för ett event!

Får inte bort allt hår med epilator?

Du tar inte bort hår regelbundet.

Med en epilator tar det cirka fyra veckor för håret att växa ut igen och ju mer regelbundet du håller det, desto bättre blir det eftersom håren som växer ut när du epilerar blir tunnare med tiden.

Hur lång tid epilering?

Hur lång tid tar det innan hårväxten försvinner? Detta är väldigt induviduellt, och det går inte att säga hur lång tid det kommer att ta. Det beror på hur tätt man går och epilerar samt hur mycket hår det finns att epilera osv.

Vad ska man göra efter epilering?

Håll huden utsträckt medan du epilerar för att lättare komma åt hårstråna. Rör epilatorn mot dig, det vill säga mot hårets växtriktning och var väldigt försiktig när du epilerar i bikinilinjen, håll dig borta från blygläpparna. Efter epilering kan det vara skönt att lindra huden med något svalt.

Hur undviker man röda prickar efter epilering?

3 bra tips när du rakar eller epilerar:
  1. Exfoliera! Förbered huden genom att peela området med en skonsam skrubb. …
  2. Döda bakterierna. Klappa in alsolsprit på huden efter att du tagit bort det oönskade håret för att döda bakterier och stänga porerna.
  3. Avsluta med deo.

Kan man epilera armhålorna?

Epilering passar både på och under armarna, men en del tycker att epilering i armhålan kan kännas lite obehagligt. Så funkar det: Pincettplattor greppar tag i hårstråna och drar upp dem från roten.

Hur länge håller en epilator?

Det är sant att epilering tar lite längre tid än vad rakning gör. Men det går snabbare ju oftare du gör det och vad betyder egentligen några extra minuter när du kan få silkeslena ben som varar i upp till fyra veckor.

Kan man epilera ansiktet?

Men man kan faktiskt även epilera i ansiktet. Fördelen med en epilator är att den är mer effektiv än en vanlig pincett. Du får ett lent resultat även på hårstrån som är väldigt korta och fina, och epilatorn tar upp alla hårstrån i ett enda drag.

I tried an Epilator Hair Removal Device for 3 Weeks…My Experience, Results, Will I Continue?

Everything You Need To Know About Epilators

Discover Epilation – Philips Epilators

Lämna en kommentar