Vad är en kennel?

När måste man skaffa kennel?

Kennelnamn är obligatoriskt för uppfödare som registrerar sin tredje kull, men för dina första två kullar behöver du inte ha ett kennelnamn om du inte vill.

Hur blir man en kennel?

Medlemmar i Svenska Kennelklubben kan ansöka på en särskild blankett om att få ett kennelnamn registrerat. Kennelnamn är obligatoriskt för uppfödare som efter 1985-01-01 registrerar sin tredje kull. När du ansöker om kennelnamn fyller du i blanketten ”Kennelnamn 1”. Texta tydligt.

Måste man ha kennel?

Registrera en kennel

Om man föder upp renrasiga hundar i Sverige är det bra att ansluta sig till Svenska Kennelklubben. Att registrera ett kennelnamn hos Svenska Kennelklubben kostar 2750 kr. Kennelnamn är obligatoriskt när man registrerar sin tredje kull hos SKK.

Hur kollar man upp en kennel?

Du kan gå in på www.skk.se under ”webbtjänster” kan du klicka dig in på ”hunddata”. Där klickar du på ”sök hund” och skiver in kennelnamnet på raden för hundens namn, klicka sedan på ”sök”. Då får du upp alla hundar som kenneln fött upp, och kan gå in på de olika individerna där de har alla sina officiella resultat.

Kan man tjäna pengar på hunduppfödning?

Det kan vara roligt och du kan tjäna lite pengar på att ta valpar på din hund, men det innebär mycket jobb och du måste ha en ekonomisk buffert för att klara alla utgifter innan du får betalt för valparna.

Hur många valpkullar innan kennel?

Vid fler än nio vuxna hundar eller två valpkullar per år krävs tillstånd för uppfödningen. Om en uppfödare skulle ha väldigt många hundar på liten yta skulle det kunna bryta mot djurskyddslagstiftningen.

Måste jag betala skatt på hundvalpar?

Väljer man att registrera uppfödningen som näringsverksamhet måste man alltid betala moms på valparna samt skatt och egenavgifter på vinsten. Bedriver man däremot en hobbyverksamhet behöver man inte betala moms förrän försäljningen överstiger 30.000 kr per år.

Har man på kennel?

Ägaren håller hund(ar) som får valpar, som senare säljs till nya, blivande hundägare. Folk anser ofta att en kennel är mer seriös om den är registrerad i Svenska Kennelklubben. Valpar säljs när de är minst åtta veckor. Tikar är dräktiga i ca 63 dagar.

Vad krävs för att bli registrerad i SKK?

Det är bara valpens uppfödare som kan registrera den i Svenska Kennelklubbens stambok. Det görs i samband med att uppfödaren registrerar hela valpkullen. Om du planerar en valpkull finner du mer information om hur du registrerar kullen i regsitreringsreglerna.

Varför kennel?

Att köpa en valp från en uppfödare inom Svenska Kennelklubben innebär ett tryggare hundköp. Våra uppfödare följer regelverk som syftar till att ge både tiken och valparna goda förutsättningar. SKK har också regler kring försäljning och leverans av valpar vilket betyder att du som konsument kan känna dig tryggare.

Vad ska man ha i valplådan?

Valplådan. Valplådan ska bestå av ett icke-poröst material som lätt kan rengöras och ha lämplig storlek för tiken och hennes kull. Täck lådans botten med material som håller värmen och kan tas bort för att underlätta rengöring. Handdukar, lakan eller tidningar är perfekta.

Måste man vara medlem i Svenska Kennelklubben?

Det finns inget krav på att vara medlem för att man äger en hund eller för att kunna registrera sig som ägare till sin hund hos Svenska Kennelklubben.

Vad kostar det att registrera valpar i SKK?

Registrering
Valpar och importer Avgift SEK
Hel valpkull över 5 månader (675kr + 90 kr ägarregistrering ingår i avgiften för varje valp) 765 kr/valp + ev avgift för postförskott
Importerad hund från annat nordiskt land (495 kr + 90 kr ägarregistrering ingår i avgiften för hunden) 585 kr/hund + ev avgift för postförskott

31 rader till

1 jan. 2022

Hur föder man upp hundar?

Det är mycket att hålla koll på som uppfödare! Tiken och valparna ska ha det bra på alla sätt, rastgården ska ha rätt storlek, miljön ska vara säker, hundarna ska ha motion och stimulans, flocklivet ska fungera och mycket annat.

Ekonomi för uppfödare

5 saker du inte bör göra när du väljer valp

Hur man väljer en hundvalp

Lämna en kommentar