Vad är en massaj?

Vad äter en massaj?

Massajernas huvudföda är grillat kött och mjölk som ibland blandas med blod från boskapen. Man använder även surmjölk (filmjölk) och tillagar drycker och medicin av rötter och andra växtdelar.

Varifrån kommer massajer?

Det sägs att massajerna härstammar från södra Sudan och att de migrerade över Nilen in till Kenya och Tanzania för att hitta grönare betesmarker åt sina boskapsdjur.

Hur gamla blir massajer?

Massajerna pratar maa som är deras eget språk. Massajernas historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det är svårt att fastställa exakt men forskare pratar om allt mellan 2000 till 4000 år.

Hur bor massajer?

“Det finns inga fönster i huset, bara en glugg i väggen så att röken från eldstaden kan komma ut. Sovplatserna är gjorda av en ram av grenar och fyllda med väldoftande löv.” Förutom stora mängder sött te och majsgröt lever massajer av mjölk, färsk eller som yoghurt, och ibland äter de kött från får och getter.

Varför hoppar massajerna?

– Det traditionella sättet för massajer att leva är genom boskapsskötsel. Männen är ute i bushen och vaktar djuren, långt från sina fruar i veckor, säger Molleli Okaro. – Och då har man tänkt att om kvinnorna är könsstympade och inte kan njuta av sex kommer de inte att vara otrogna när männen är borta.

Vad gör en Masai?

Massajerna har av tradition varit monoteister, med en egen gud kallad Engai eller Enkai. I dag är många massajer kristna eller muslimer. Boskapsskötsel är stommen i massajernas ekonomi och kultur. Däremot jagar eller äter man inte vilt.

Morgondagens Massajer

Häs masseras hon – med lakrits – Malou Efter tio (TV4)

4 – Lär dig djupbearbetande ryggmassage

Lämna en kommentar