Vad är en nas?

Vad innebär NAS?

NAS (Network Attached Storage) är en intelligent lagringsenhet som är ansluten till ditt nätverk hemma eller på kontoret.

Varför en NAS?

NAS har många fördelar. Jämfört med en extern usb-hårddisk får du först och främst plats med mer eftersom du kan ha flera hårddiskar i ett och samma skal. Dessutom har du möjlighet att få en säkrare backup genom att spegla dem. Att spegla en NAS innebär att du får backup på två olika hårddiskar.

Vad använder man NAS till?

Nätverksansluten lagring i form av en NAS (Network Attached Storage) är ett populärt alternativ som många använder för att ha sin data på ett säkert ställe. En NAS är helt enkelt en liten dator som du kopplar in fysiska hårddiskar i.

På vilka två sätt kan en NAS anslutas till ett nätverk?

Ofta brukar administratören även få uppge vilka typer av kommunikation som ska få användas till resursen. SMB (Server Message Block) används för att ansluta till Nasen inom det lokala nätverket. Över internet används med fördel FTP (File Transfer Protocol).

Hur hittar jag min NAS?

Förvarar du ditt mediebibliotek på din hemmaserver (nas)? Då vill du säkert ha ett snabbt och bekvämt sätt att komma åt den.

Allt du behöver är dina inloggningsuppgifter till den aktuella enheten.
 1. Utforskaren. Öppna Utforskaren och klicka på Den här datorn i panelen till vänster. …
 2. Välj enhet. …
 3. Autentisering. …
 4. Mapp.
27 jan. 2019

Hur loggar jag in på min NAS?

Logga in med servernamn eller IP-adress:
 1. Säkerställ att din dator är ansluten till samma nätverk som din Synology NAS.
 2. Ö ppna en webbläsare på din dator, ange något av följande i adressfältet och tryck sedan på Enter på ditt. tangentbord: …
 3. Ange ditt användarnamn och lösenord samt klicka på

Vilken NAS ska man välja?

Köpa NAS – tänk på det här!

Maxkapacitet och antal hårddiskar: Det är optimalt att ha plats för mer än en hårddisk i nasen, gärna två men ännu bättre med fler än så. Den information som lagras på en hårddisk, kan speglas till andra hårddiskar i nasen. Detta är ett mycket säkert sätt att lagra information på.

Vilken hårddisk till NAS?

Rekommendationer – NAS
 • Seagate Ironwolf 10 TB – Mest utrymme. Seagate Ironwolf 10 TB. 9.0 Expertomdöme. …
 • Toshiba N300 8TB – Bäst prestanda/Prisvärd 8TB-modell. Toshiba N300 8TB. 8 Expertomdöme. …
 • Toshiba N300 6TB – Prisvärd 6TB-modell. Toshiba N300 6TB. 6.5 Expertomdöme. …
 • Toshiba N300 4TB – Prisvärd 4TB-Modell. Toshiba N300 4TB.

Kan inte ansluta till NAS?

Det skulle dock kunna handla om att Windows försöker ansluta till NAS-enheterna så tidigt i starten att nätverket ännu inte är tillgängligt. Det finns ett projekt på Github som försöker angripa detta problem: https://github.com/thexmanxyz/network-share-reconnecter/.

Hur man sätter upp en server?

Sätt upp en VPN-server på din router

Ett annat alternativ är att sätta upp en VPN-server direkt på din router. VPN-klienten Viscosity har en mycket bra guide till hor man sätter upp en OpenVPN-server på en DD-WRT-router. Kom ihåg att det är skillnad på att använda en VPN-klient och en VPN-tjänst.

Vad är Qnap NAS?

QNAP:s smarta videolösningar tillhandahåller integrerade intelligenta paket såsom videokonferenser och smarta återförsäljare, som ökar produktiviteten för enskilda personer och företag.

What is a NAS? In Plain English!

Varför NAS, varför!?

Så fungerar NAS med Karl Emil Nikka

Lämna en kommentar