Vad är en plattform?

Vad betyder plattformar?

Ordet plattform är en synonym till däck och podium och kan bland annat beskrivas som ”jämn, konstgjord upphöjning, estrad; perrong”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av plattform samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad gör en plattform?

Plattformen sammanför två eller flera aktörer och underlättar deras transaktioner. Ett analogt exempel på plattform är en handels- eller marknadsplats, som köpcenter och gallerior, där kunder sammanförs med olika butiker och varumärken.

Vad menas med digitala plattformar?

Digital plattform enligt tekniker

Ofta i betydelsen att köra olika tillämpningar eller applikationer. Viktiga kategorier av plattformar är operativsystem, återanvändbara kodbibliotek och mjukvarukomponenter såsom spelmotorer och databasmotorer.

Vad betyder plattform på svenska?

podium {neut.} estrad {utr.} perrong {utr.} Mikaela Eriksson stepped out on the platform in Luleå, after 15 hours on the train.

Vad betyder att tjata?

Ordet tjata är en synonym till älta och käbbla och kan bland annat beskrivas som ”säger samma sak flera gånger på ett tröttande sätt”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tjata samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en plattityd?

Plattityd, ett intetsägande påstående, som ibland är en kliché. Det är i allmänhet inte falsifierbart.

Hur skapar man en plattform?

Bygg en hemsida i fem snabba steg
  1. Köp domän och webbhotell.
  2. Välj plattform för hemsidan (CMS)
  3. Börja bygga hemsidan och designa.
  4. Skriv text och välj bilder till hemsidan.
  5. Lansera hemsidan.

Är Windows en plattform?

Universal Windows Platform (UWP)

Bygger på Windows Runtime Platform. Tanken är att kunna bygga applikationer som fungerar på alla olika typer av enheter.

Vad är en plattform på en bil?

Bilplattform är en standardiserad uppsättning av grunddelar till en bil som används i flera olika bilmodeller. Grunddelarna utgörs främst av olika fordonskomponenter, mer eller mindre sammansatta till bildelar, men även bilens ITstöd, serviceITstöd, konstruktionsregler och tillverkningsprocesser och verktyg ingår.

Vad är en digital affärsmodell?

Den digitala affärsmodellen beskriver hur ett företag skapar, levererar och fångar värden när företaget är sammanlänkat med andra aktörer i ett ekosystem, för att tillsammans lösa kunders problem med hjälp av digitala teknologier.

Hur stavas plattform?

– Jag tror att Youtube kan bli en väldigt stark plattform för musik. Att utveckla och underhålla en version av Bredbandskollen för en tredje plattform är en enormt stor insats och innan vi gör denna investering vill vi vara säkra på att plattformen har framtiden för sig.

What Are Platforms?

Kampus – en plattform för digitala läromedel

Den etiska plattformen för prioritering inom sjukvården

Lämna en kommentar