Vad är en svägerska?

(ngns) broders hustru; äv.: (ngns) makes resp. makas broders hustru; förr möjl. äv.: om kvinna som ngn gm giftermål stod i ännu avlägsnare släktskap till; jfr BRORS-HUSTRU, HUSTRU-SYSTER, SVÅGERSKA, SVÄGERINNA, SVÄGRA.

Vad är min brors flickvän till mig?

Svåger och svägerska

Svåger är en persons makes eller makas bror eller en persons syskons make. Svägerska är en persons makes eller makas syster eller en persons syskons maka.

Vad är en svärdotter?

Ordet svärdotter är synonymt med sonhustru och kan bland annat beskrivas som ”sons maka, sonhustru”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svärdotter samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Varför säger man svärfar?

Den ursprungliga betydelsen hos ordet är lite oklar, men den betecknar någon slags släktskap. Besläktat med svär är såväl svåger som svägerska. I fornsvenskan användes svär för ’svärfar’.

Vad är jag till min svärmor?

Svärföräldrar är en makes eller makas föräldrar (svärfar och svärmor).

Vad kallas brors syster?

Singular
Beteckning Alternativa beteckningar Relation
Brorson Nevö Brors son
Brorsdotter Niece Brors dotter
Systerson Nevö Systers son
Systerdotter Niece Systers dotter

45 rader till

Vad är en Tremänning?

Tremänning används om släktingar i tredje led, d.v.s. barn vars ena förälder är kusin med en förälder till ett annat barn.

Är svärdöttrar korsord?

Svärdotter betyder i stort sett samma sak som sonhustru.

Vad är en svärson?

Ordet svärson är synonymt med måg och kan bland annat beskrivas som ”dotters make, måg”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svärson samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Måste man umgås med sina svärföräldrar?

Du behöver kanske inte gå på alla familjemiddagar och sammankomster. Din partner kanske till och med tycker att det är skönt för dig att få slippa. Planera in andra saker men bli inte ett spöke. Om du aldrig träffar dina svärföräldrar kommer din partner att få lida för det på ett eller annat sätt.

När svärmor tar över?

Brukar din svärmor däremot ta över helt och hållet när hon blir hembjuden på fika eller middag, är det ett tecken på att hon har svårt att släppa kontrollen. Att säga till dig hur köttet ska stekas, hur hon gör när hon gör potatisgratäng eller hur hennes son/dotter vill ha såsen, är inte okej!

Vad är min systers man till mig?

Singular
Beteckning Alternativa beteckningar Relation
Svåger (Förr måg) Systers man eller hustrus bror.
Svägerska Brors hustru eller makes syster.
Svärfar (Förr måg) Make/makas far
Svärmor Make/makas mor

45 rader till

Så styrs Sverige (Samhällskunskap) – Studi.se

Saker du aldrig vågat fråga nån som har HIV!

Hur fungerar svampar? (Biologi) – Studi.se

Lämna en kommentar