Vad är en vlogg?

Vad är skillnaden på vlogg och blogg?

En blogg kan handla om vad som helst. Hur ofta och långa dina inlägg ska vara bestämmer du själv. Vlogg betyder att du har en blogg på till exempel Youtube och istället för text använder film för att förmedla ditt budskap.

Vad gör en Vloggare?

En vlogg har samma syfte som en blogg och skillnaden är att man filmar istället för skriva . Den framför ett budskap där personen berättar om något som den har varit med om eller om en sak som den personen vill berätta om. Att vlogga är idag väldigt populärt och dom allra flesta vloggarna hittar man på youtube.

Vad betyder V logg?

Vlogg är en förkortning av videoblogg eller videologg. Vloggen läggs upp på en videodelningsplattform som YouTube, Instagram eller Twitch. Skapare kan dela vad som helst genom en vlogg, men populära innehållskategorier för vloggar är ”följ mig runt” och ”vad jag äter under en dag”.

Vad har bloggare för kameror?

Produkter i listan
  • Sony ZV-1.
  • Canon PowerShot G7 X Mark III.
  • Canon EOS M50 Mark II + 18-150/3,5-6,3 IS STM.
  • Sony CyberShot DSC-RX100 IV.
  • Canon EOS R + EF-EOS R Adapter.

Vad betyder att blogga?

En blogg eller webblogg (på engelska blog eller weblog) är en webbplats som uppdateras ungefär som en dagbok på nätet och där läsarna har möjlighet att kommentera inläggen. Webbjournal och loggbok är andra ord som används för att beskriva fenomenet.

Vad är typiskt för bloggar?

Något som är gemensamt för alla bloggar är att de uppdateras regelbundet med nya inlägg och inläggen är i kronologisk ordning med de senaste inläggen överst. För det mesta står det även datum och tid för när inlägget publicerades. Bloggar är ofta ganska informella och personligt skrivna.

Vem är Sveriges största Youtuber?

Vad är nytt? Therese Lindgren är åter Sveriges största Youtuber, efter att Jocke & Jonna innehaft förstaplatsen under ett par år. Bland nykomlingarna på listan hittar vi IJustWantTobeCool’s andra kanal, Lundell Pranks, Tomu & Ufoxsm.

Hur fungerar en YouTube kanal?

Du kan titta på och gilla videor samt prenumerera på kanaler med ett Google-konto. Om du inte har en kanal syns du inte offentligt på YouTube. Med ett Google-konto kan du skapa en YouTube-kanal där du laddar upp videor, lägger till kommentarer eller skapar spellistor.

Hur man gör en videoblogg?

Vad är en vlogg
  1. Utrustning för att komma igång med ditt vloggande. En mobilkamera kan vara bästa utrustningen för att börja vlogga. …
  2. Var dig själv och ha roligt. Var dig själv när du vloggar. …
  3. Vlogga om det du brinner för. …
  4. Hitta inspiration till din Vlogg. …
  5. Marknadsför dina videoklipp på sociala medier.

Vad använder Influencers för kamera?

Canon EOS M200 – Ideal instagram kamera för influencers – Canon Svenska.

Vill börja filma?

Att tänka på vid val av kamera

Det kan vara ett stort steg att komma igång och filma men har du bara rätt utrustning går allt mycket lättare. När du ska välja kamera är det viktigt att titta på funktioner som till exempel vinklingsbar display. Detta är väldigt användbart om du till exempel vill filma dig själv.

Hur mycket kostar en YouTube kamera?

I skrivande stund är 4K streaming däremot inte tillgänglig på alla plattformar, men det kommer bli möjligt längre fram så har du budget kan den här kameran som kostar ca 2600kr vara ett bra alternativ.

”VAD GÖR DU?!” vlogg

VAD ÄR EN VLOGG?

HUR MAN GÖR EN VLOGG…

Lämna en kommentar