Vad är en webbplats?

Vad är skillnaden på webbsida och webbplats?

Skillnaden på hemsida, webbsida och webbplats är att en webbsida är en specifik sida på en webbplats. Webbplats är det mest korrekta uttrycket för att beskriva er egna plats där ute på the world wide web. Och hemsida är den mest inkorrekta benämningen, men den mest flitigt använda.

Vad räknas som en webbsida?

Begreppet ”webbsida” brukar finnas med i sammanhang när man pratar om en specifik sida på en webbplats. Vi brukar dock använda ordet webbsida som arbetsnamn när vi skapar en ny webbplats åt en beställare. Exempel: Länken/sidan www.adsight.se/seo är en webbsida på en webbplats.

Hur man skapar en webbplats?

Kortfattat kan man säga att utvecklingen av en hemsida omfattar följande fem steg.
 1. Köp domän och webbhotell.
 2. Välj plattform för hemsidan (CMS)
 3. Börja bygga hemsidan och designa.
 4. Skriv text och välj bilder till hemsidan.
 5. Lansera hemsidan.

Varför är inte webbsidan tillgänglig?

Kontrollera att webbadressen i adressfältet leder till rätt webbsida. Om den gör det testar du att öppna samma webbsida på en annan dator som är ansluten till samma nätverk. Om webbsidan inte visas på andra datorer kontrollerar du att du har en internetanslutning. Om du har det kan det hända att webbsidan ligger nere.

Vad är det för skillnad mellan blogg hemsida och podcast?

Den enda verkliga skillnaden mellan en blogg och andra typer av hemsidor är att bloggar uppdateras regelbundet med nytt innehåll, som visas i omvänd kronologisk ordning. Bloggar kan vara en del av en större hemsida.

Vad heter de olika delarna på en hemsida?

När man kodar en hemsida brukar man dela upp den i olika delar, i denna artikeln hade jag tänkt ta upp hur jag brukar dela upp min hemsida.

Introduktion
 • Loggan (som sitter ovanför Headern)
 • Header.
 • Meny.
 • Body.
 • Footer.

Hur blockerar man en webbplats?

Ändra inställningar för alla webbplatser
 1. Öppna Chrome-appen. på en telefon eller surfplatta med Android.
 2. Tryck på Mer till höger om adressfältet. Inställningar.
 3. Tryck på Webbplatsinställningar under Avancerat.
 4. Tryck på behörigheten som du vill uppdatera.

Hur mycket kostar en webbdesigner?

Från runt 20.000 kr (samt månadskostnad för drift och support) Mallbaserad design som webbdesigner anpassar efter önskemål. Webbdesigner skapar ett fast antal sidor (ofta runt 10 st) samt lägger in dina texter och bilder. Lite mer avancerade funktioner.

Vad kostar det att ha en egen hemsida?

Kostnaderna är både löpande utvecklingskostnader och fasta engångskostnader. En vanlig hemsida kostar: I snitt får du räkna på att lägga ned cirka 8 000 – 20 000kr för en hemsida. Det inkluderar samtliga kostnader, både fasta och löpande, för det första året.

Lär dig skapa en bra webbplats

Bygg din egen WordPress-baserade webbplats

Lär dig göra en hemsida på mindre än 10 minuter

Lämna en kommentar