Vad är et mått?

ETmått kan även benämnas som inpressningsdjup eller offset. Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt.

Hur mycket får det skilja i et?

Lagen säger att du max får vara 10 mm från den originella spårbredden. Det vill säga att om din bil har ET35 från början kan du gå ner till minst ET25 och max ET45 enligt lag, trots det är det ET-målet, fälgens bredd och bilen som avgör om det sitter korrekt eller inte.

Måste et-måttet vara samma?

Generellt sätt kan man säga att om man går upp i bredd får man gå ner i ETmått. Dvs en fälg som är 8″ bred med ET 34 sitter inte lika dant i hjulhuset som en fälg som är 6″ bred med ET 34. Mvh Johan. Om det är et38 original så får man ha et 31 – 45.

Vad betyder ET45?

Exempel: en fälg har måtten: 6,5 x 15 ET 45, vilket betyder att ET-måttet är 45 (45 mm utanför fälgens mittpunkt), byter man till en fälg med ET 35 kommer fälgen att bredda utåt med 10 mm.

Vad har jag för ET mått?

ET är ett mått som finns inristad på varje fälg. Detta mått visar hur mycket fälgen går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar mer utåt och ett högre mått inåt. Ska man införskaffa nya fälgar så är det viktigt att man känner till sin korrekta inpressning.

Vilka bilar har 5 118?

Bultcirkel 5/118
Bilmärke År Bultcirkel
Citroen Jumper (small chassis) 94-06 118
Citroen C25 84-94 118
Fiat Ducato (light chassis) 14- 118
Fiat Ducato (small chassis) 06-14 118

11 rader till

Hur noga är et-måttet?

Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt. Om ETmåttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet.

Kan man ändra et mått?

Använd vår ET kalkylator. När du byter däck (däckbredd) och/eller fälg (ETmått) kan spårvidden ändras, antingen innåt eller utåt, med risk för att hjulet tar i innerskärm eller fjädring/bromsar osv. Här kan du räkna ut hur mycket det nya hjulet kommer bredda innåt eller utåt. Läs även om däckmarkeringar.

Vad betyder måtten på fälgarna?

Fälgens mått och dimensioner

En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 7,5 x 17, där 7,5 är bredden i tum och 17 är diametern. En fälg har även bultcirkel, navhål och ett ET mått (även kallat inpressningsmått).

Var ser man Fälgbredd?

De flesta som inte är kunniga inom området kan ha problem med att komma fram till hur bredden på ett däck eller en fälg avläses, samt hut man väljer den korrekta däcksbredden till din fälg. Bredden på däcket avläses på däcksidan och står alltid efterföljt av profilen.

Vilka däck och fälgar passar min bil?

Korrespondenstabell storlekar däck / fälgar
Fälgbredd Minimal bredd på däck Rekommenderade däckbredder
7 195 205 eller 215
7.5 205 215 eller 225
8 215 225 eller 235
8.5 225 235 eller 245

12 rader till

Hur mäter man bredden på en fälg?

Det bästa att göra när man ska mäta fälgar är att ta av däcket och sedan mäta det avstånd som finns på insidan på fälgens yttersta kanter. Man kan också mäta fälgar utan att ta av däcken. Då ska man mäta fälgens bredd på den punkt där fälg och däck möts.

Hur läser man Fälgdimension?

Bultcirkelns diameter anges i mm tillsammans med antalet bulthål. Det kan anges som 5/100, där fälgen har 5 bulthål med 100 mm i cirkeldiameter. Vid ett jämnt antal av bulthål mäter du cirkeldiametern från innerkanten av ett bulthål till ytterkanten av bulthålet tvärs över.

Hur mäter man ET mått? (inpressningsdjupet)

Hur kollar man ET mått?

Explaining Wheel Fitment (”ET”, Spacers & Tires)

Lämna en kommentar