Vad är et på fälgar?

ET-mått kan även benämnas som inpressningsdjup eller offset. Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt.

Hur mycket får det skilja på et-måttet?

Lagen säger att du max får vara 10 mm från den originella spårbredden. Det vill säga att om din bil har ET35 från början kan du gå ner till minst ET25 och max ET45 enligt lag, trots det är det ET-målet, fälgens bredd och bilen som avgör om det sitter korrekt eller inte.

Vad är centrumhål?

Navhål:Navhålet, eller centrumhålet, är det hål som finns i mitten av fälgen och som ska passa till bilens nav. För att slippa vibrationer är det viktigt att navhålet är ordentligt centrerat. för att anpassa fälgens centrumhål till bilens nav.

Vad betyder ET43?

ET43 : förskjutning av fälgen.

Vad betyder ET45 på fälg?

Exempel: en fälg har måtten: 6,5 x 15 ET 45, vilket betyder att ET-måttet är 45 (45 mm utanför fälgens mittpunkt), byter man till en fälg med ET 35 kommer fälgen att bredda utåt med 10 mm.

Hur noga är et-måttet?

Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt. Om ETmåttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet.

Måste et-måttet vara samma?

Generellt sätt kan man säga att om man går upp i bredd får man gå ner i ETmått. Dvs en fälg som är 8″ bred med ET 34 sitter inte lika dant i hjulhuset som en fälg som är 6″ bred med ET 34. Mvh Johan. Om det är et38 original så får man ha et 31 – 45.

Vad gör Navring?

En navring använder man för att kunna montera aluminiumfälgar till olika typer av bilmodeller som alla har bultdelning men helt olika navstorlekar. Varför måste man ha navring? Om centrumhålet på fälgen är större än nav tjockleken på bilen så måste man ha en navring för att fälgen ska kunna centreras korrekt.

Vad är Navring?

Centrumringar, som även kallas för distansringar eller navringar, är en ring i antingen plast eller aluminium som placeras i fälgens centrumhål för att skapa perfekt passform till bilens nav.

Vad betyder Direktnav?

Det bästa alternativet är fälgar med direktnav, vars centrumhål har samma storlek som bilens hjulnav. Om fälgens centrumhål är större än navet kan fälgen centreras runt navet med hjälp av en navring. Om fälgens centrumhål är för litet kan fälgen inte monteras på bilen.

Hur mäta et mått?

Så här räknar du ut ET om du inte hittar instämplingen
  1. Börja med att mäta fälgens bredd (C).
  2. Mät från fälgens bakre kant till anläggningsytan (B)
  3. Minska B-måttet med halva fälgens bredd.
  4. Resultatet är inpressningsdjupet (A).

Hur läser man Fälgdimension?

Bultcirkelns diameter anges i mm tillsammans med antalet bulthål. Det kan anges som 5/100, där fälgen har 5 bulthål med 100 mm i cirkeldiameter. Vid ett jämnt antal av bulthål mäter du cirkeldiametern från innerkanten av ett bulthål till ytterkanten av bulthålet tvärs över.

Kan man ändra et mått?

Använd vår ET kalkylator. När du byter däck (däckbredd) och/eller fälg (ETmått) kan spårvidden ändras, antingen innåt eller utåt, med risk för att hjulet tar i innerskärm eller fjädring/bromsar osv. Här kan du räkna ut hur mycket det nya hjulet kommer bredda innåt eller utåt. Läs även om däckmarkeringar.

Hur mäter man bredden på en fälg?

Det bästa att göra när man ska mäta fälgar är att ta av däcket och sedan mäta det avstånd som finns på insidan på fälgens yttersta kanter. Man kan också mäta fälgar utan att ta av däcken. Då ska man mäta fälgens bredd på den punkt där fälg och däck möts.

Hur märker jag skillnaden på statisk och dynamisk obalans i bilen?

Statisk däckobalans kan innebära att hjulet studsar och att det uppstår vibrationer. Det orsakas av att hjulet består av både lätta och tunga delar och att det gör det svårare för hjulet att rulla jämnt. Dynamisk däckbalans handlar om att de båda sidorna av ett däck ska väga lika mycket.

Hur mäter man ET mått? (inpressningsdjupet)

What is Wheel Offset and Backspacing? Simplest Explanation Ever!

#Bonnpojkarna & knackar om bultmönster på nya fälgarna till V70n – [VLOGG #55]

Lämna en kommentar