Vad är ett bra bmi?

Hälsosam vikt
Målviktstabell
Din längd (utan skor) Hälsosam vikt (Min/Max)
140 cm 39-49 kg
141 cm 40-50 kg
142 cm 40-51 kg

58 rader till

Vad är normalt BMI kvinna?

BMI 18,5 – 25: Normalvikt

Enligt BMI-skalan har du en hälsosam vikt och det är bra att du försöker hålla denna vikten.

Vad ska jag väga i min ålder?

Hälsosam vikt
Målviktstabell
Din längd (utan skor) Hälsosam vikt (Min/Max)
140 cm 39-49 kg
141 cm 40-50 kg
142 cm 40-51 kg

58 rader till

Hur mycket ska jag väga om jag är 173 cm lång?

Om du är 170 cm lång:

bör du helst inte väga mindre än 54 kg (= BMI på 18,7) bör du helst inte väga så mycket mer än 72 kg (= BMI på 24,9)

Vad är ett normalt midjemått?

Mät midjan där den är som smalast, eller mitt emellan höftbenet och nedersta revbenet om man är rund om magen. Gränsen för bukfetma hos kvinnor ligger på 88 cm och för män på 102 cm. Helst ska man som kvinna ligga under 80 cm och som man under 94 cm. Hur lång man är har ingen betydelse.

Varför Magrar äldre?

Viktförlust är vanligt vid demens, framförallt vid Alzheimers sjukdom, och förekommer i olika stadier av sjukdomen. Viktförlust kan vara ett tidigt tecken på sjukdomen. Därför kan en ofrivillig viktminskning vara ett observandum, särskilt om den inträffar samtidigt med andra symptom på demenssjukdom.

Är det svårt att gå ner i vikt när man blir äldre?

Många upplever att det är svårare att hålla vikten ju äldre man blir. Nu visar ny forskning vid Karolinska Institutet vad det beror på. Minskad omsättning av lipider i fettväven gör att vi lättare går upp i vikt när vi åldras, även om vi inte äter mer eller rör oss mindre än tidigare.

Hur går man ner i vikt när man är äldre?

Tonvikten läggs på att äta mycket grönsaker, frukt, fisk, oljor, fullkorn och magra mejeriprodukter eftersom de har samband med en minskad risk för viktuppgång och för olika sjukdomar. Daglig fysisk aktivitet rekommenderas som en del av en hälsosam livsstil tillsammans med en balanserad kost.

Hur många cm är en smal midja?

Mät med ett måttband din midja (strax ovanför navelhöjd). Kvinnors midjemått bör vara under 88 cm. Mäns midjemått bör vara under 102 cm.

Vad är ett för litet midjemått?

Midjemåttet kan användas för att avgöra om man lider av bukfetma. Som riktmärken brukar man säga att bukfetma hos kvinnor definieras 88 cm eller mer. För män går gränsen vid 102 cm. Man ska dock vara medveten om att även några centimeter under dessa mått kan utgöra hälsorisker, framförallt hjärt-kärlsjukdomar.

Hur män mäter armlängd?

Hur du mäter din armlängd

Måttet för ärmlängd tas från samma punkt på axeln som vid axelmått och följer sedan din böjda arm ner till punkten där du vill att ärmen ska sluta. Det är viktigt att böja på armen när detta mått tas för att få ut korrekta mått.

Viktspecial del 1 – om BMI, motivation och kost – Nyhetsmorgon (TV4)

Vad är bra service

Källkritik (Vad är bra information?)

Lämna en kommentar