Vad är ett rek?

Vad innebär Rek paket?

Ska du skicka viktiga dokument eller värdefulla varor inom Sverige? Då kan du skicka det rekommenderat – Rek inrikes. Försändelsen lämnas bara ut till mottagaren mot en kvittens och uppvisande av legitimation. På så vis vet du att försändelsen alltid når den du vill.

När får man Rek brev?

Inom Sverige kommer rekommenderade försändelser normalt fram nästa dag*.

Hur mycket kostar det att rekommendera ett brev?

Rek
Max vikt i gram Pris för frimärkt* Pris i Skicka Direkt**
51–100 115,00 90,00
101–250 141,00 116,00
251–500 167,00 142,00
501–1 000 180,00 155,00

3 rader till

Är Rek spårbart?

Spårbart. Följ försändelsen hela vägen till över 30 länder.

Kan man spåra rekommenderat brev?

Hur spårar man ett rekommenderat brev med PostNord? När du bokar frakt av rekommenderat brev med Skicka Direkt Business blir brevet spårbart automatiskt. Med verktyget Track & Trace kan du se dess status, vistelseort och göra ändringar kring leveransen.

Vad är Värdepost?

Ett skräppostfilter eller spamfilter är ett program som har till uppgift att automatiskt skilja skräppost (även kallat spam) från önskad e-post, så kallad värdepost.

Varför får jag ett rekommenderat brev?

Ett rekommenderat brev är ett säkert sätt att leverera en försändelse till mottagaren. I tjänsten ingår en bekräftelse på att försändelsen har postats, försändelseuppföljning samt utlämning på Postis serviceställe. Lämpar sig inte för sändning av pengar eller värdeföremål.

Vem får hämta ut rekommenderade brev?

Hämtar du åt någon annan behöver du visa både din och mottagarens legitimation. Om det är ett Rek behöver dessutom båda skriva under. Vid personlig utlämning kan endast mottagaren hämta. Fullmakt och bud gäller inte.

Måste man hämta Rek?

När ditt körkort är tillverkat skickas det ut med rekommenderad post (REK) till ett av Postnords ombud. Du måste hämta ut ditt tillverkade körkort personligen. När du hämtar ut ditt körkort måste du kunna identifiera dig med en godkänd och giltig legitimation.

Vad kostar ett frimärke 2021?

Från årsskiftet blir det dyrare att skicka ett vanligt brev. Den 1 januari 2021 höjs portot för ett brev upp till 50 gram med en krona, från 11 till 12 kronor. Höjningen görs för att kompensera för det intäktsbortfall som uppstår när brevvolymerna fortsätter att minska till följd av digitaliseringen i samhället.

Vad kostar det att skicka 1 kg på posten?

Pris, mått och vikt för Brev Skicka Lätt
Pris Upp till 1 kg 66 kr Upp till 2 kg 99 kr
Maxmått Längd 60 cm
Bredd+längd+höjd Max 90 cm
Minsta mått Längd 14 cm, bredd 9 cm

1 rad till

Vad händer om man inte löser ut ett rekommenderat brev?

Om adressaten inte hämtar försändelsen inom förvaringstiden eller vägrar att ta emot den returneras den till avsändaren via det Postis serviceställe som ligger närmast avsändarens hemadress.

Är Rek försändelse?

Rekommenderad försändelse (förkortat rek.) är en i de flesta länder förekommande tilläggstjänst till förstaklassbrev. Om brevet skickas som rekommenderat, ansvarar postoperatören för innehållet upp till ett visst belopp. Avsändaren får ett inlämningskvitto och försändelsen kvitteras av mottagaren.

Vad gäller för utlämning av Rek med mottagningsbevis?

Mottagningsbevis kan köpas som tillägg till Rek. Tjänsten ger dig bevis på att mottagaren har fått din försändelse, eftersom det påskrivna mottagningsbeviset skickas tillbaka till dig. Du kan antingen beställa hem mottagningsbevis eller hämta hos ditt serviceställe.

Vilket är det högsta värdet ett Rek utrikes får ha?

Med Rek utrikes skickar du viktiga dokument och mindre varor upp till ett marknadsvärde på 10 000 kronor. Rek 2000 kan skickas till alla länder. Rek 10 000 kan inte skickas till ett 30 tal länder.

Vad är rek.ai?

Vad är grejen med hur man utser regering efter ett val?

Fri vilja? Vad är det egentligen? [Soul Island Awakening]

Lämna en kommentar