Vad är ett serum?

Vad gör serum för ansiktet?

Ett serum kan hjälpa din hud på lång sikt för att exempelvs öka kollagen och hålla vätskenivåerna i balans. Detta gör dem till ett bra verktyg för att jobba mot specifika hudproblem, som t ex rynkor, rosacea eller akneproblem.

När ska man använda serum?

Serum används alltid efter rengöring och toner, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Om du använder flera olika serum bör de appliceras enligt principen ’lättast konsistens närmast huden’, dvs ett vattenbaserat serum appliceras alltid före ett oljeserum.

Vad kännetecknar ett serum?

Serum innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som tränger in djupt ner i huden. Dessa ingredienser boostar huden med näring och absorberas snabbt! Molekylerna i serum är mindre än i exempelvis ansiktscreme vilket resulterar i att de lättare tränger in i huden!

Hur använder man ett serum?

Serum är utvecklat för att ge en extra boost av näring till huden i ansiktet. Den innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som verkar återfuktande och tränger djupt ner i huden. Ansiktsserum är ofta vattenbaserade och har en gel-lik och lätt konsistens som absorberas snabbt in i huden.

Vilket är det bästa serumet?

1. Acasia Skincare Hyaluronic Super SerumBÄST I TEST SERUM. Serumet från Acasia var efterlängtat – detta svenska märke har nämligen utmärkt sig för sina utomordentliga produkter. Acasia Hyaluronic Super Serum lever dessutom upp till förväntningarna.

Vart applicerar man serum?

Serumets tunna konsistens gör att det bör appliceras efter rengöring och toner, men före fuktcreme. Låt serumet sjunka in i huden under cirka tio sekunder innan du applicerar solskydd eller fuktcreme. Se till att applicera din dagcreme och nattcreme jämnt över ansikte och hals.

I vilken ordning tar man serum?

Applicerar man en creme eller ansiktsolja, som har större molekyler, innan serumet, så kan serumet inte tränga ner och göra sitt jobb. För att få bukt på torr hud i vinter så är det alltså serum först och sedan ansiktsolja och / eller creme som gäller.

Hur ofta kan man använda serum?

Hur ofta ska jag använda mitt serum? Oftast räcker det med att använda det under antingen din morgonrutin eller din kvällsrutin. Beroende på hur stakt serumet är och hur din hud reagerar är det svårt att svar generellt på denna fråga utan konsultera med oss eller läs på produktens beskrivning.

I vilken ordning ska man använda Ansiktsprodukter?

Daglig hudvårdsrutin
  1. Rengöringsmousse. Börja alltid med att tvätta ansiktet med rengöringsmousse både morgon och kväll. …
  2. Toner. Använd sedan en toner för att ta bort överblivet smink efter rengöringen och förbereda huden för nästa steg i hudrutinen. …
  3. Ögonkräm. …
  4. Serum. …
  5. Dagkräm / Nattkräm.

Vad ska ett bra serum innehålla?

Bästa serum för mogen hud, Double Serum – Clarins

Med innehåll av bland annat nyponolja, hyaluronsyra, gurkmeja och grönt te är serumet anpassat för alla hudtyper. Serumet fokuserar på att göra huden fastare och slätare, minska synligheten av stora porer och ge liv till trött hud.

Hur länge ska man vänta mellan serum och kräm?

De är också oftast vattenbaserade vilket gör att andra produkter kan penetrera igenom. Cremer och oljor som är näringsrika ska appliceras sist då de kapslar in alla aktiva ingredienser man har applicerat på huden. Vänta en stund mellan varje lager så att produkten får chans att sjunka in i huden.

Kan man få finnar av serum?

I genomsnitt tar det ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och först därefter kan du se resultat. Initialt kan man uppleva en försämring av huden i form av torrhet, rodnad och finnar. Detta är en del av utrensningsprocessen och helt normalt.

Hur gör man serum?

Ett serum är en gulaktig transparent vätska som blir resultatet efter att man låtit blod koagulera och sedan avlägsnat blodkroppar och koagulationsproteiner. Serum innehåller proteiner, bland annat antikroppar. Serum, eller antiserum, är även benämningen på blodserum innehållande antikroppar mot ett specifikt ämne.

Hur fungerar antiserum?

Antiserum är ett serum som innehåller antikroppar mot ett visst antigen. Varje antiserum består av en unik blandning av antikroppar med olika egenskaper. Antisera används i olika laboratorietester och kan även ge skydd mot till exempel ormgift och vissa infektioner.

Vilka serum ska inte blandas?

Blanda inte med produkter som innehåller C-vitamin eller syror eftersom de minskar effekten av antioxidanterna. Kan kombineras med övriga produkter. Använd morgon och kväll. The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% – Anti-age serum som är fullt av antioxidanter.

Vad är serum och varför ska man använda det? | Hudvårdsrutin #hudvård

Vad är ett serum och varför ska jag använda det? Emma S.

TESTAR INDY BEAUTYS NYA SERUM

Lämna en kommentar