Vad är european super league?

Vad innebär European Super League?

The Super League, även European Super League, var en planerad årlig fotbollstävling bland en exklusiv grupp av europeiska fotbollslag, med avsikt att konkurrera med, eller helt ersätta, Uefa Champions League.

Vilka startade Super League?

I dokumenten som avslöjades av Der Spiegel listades en lista över lag som hade varit grundande medlemmar. Dessa klubbar inkluderade Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, AC Milan, Paris Saint-Germain och Bayern Munich.

Vad hände med Super League?

Hejdå, Super League

En stängd liga för eliten. En Super League. Ja, det var i alla fall drömmen för ägarna till några av världens största fotbollsklubbar. Manchester United, Milan, Real Madrid och ytterligare nio klubbar drömde om ytterligare ett sätt att tjäna mer pengar och kunna visa matcher med hög kvalité.

Vilket lag har flest fans i världen?

1. Real Madrid F.C. På första plats över de största fotbollsklubbarna i världen hamnar Real Madrid F.C., i alla fall enligt antalet följare på Instagram, Twitter och Facebook där de har över 230 miljoner följare.

Vilka har lämnat Super League?

Natten till onsdag hakade Liverpool, Arsenal, Tottenham, Manchester United och Chelsea på City. Klubbarna har bekräftat att de inte kommer fortsätta sin medverkan i den kontroversiella ligan. ”Som ett resultat av att vi lyssnat på er och det breda fotbollssamhället under de senaste dagarna drar vi oss ur Super League.

European Super League Explained

Football’s new €3.5bn Super League explained

Vad är European Premier League?

Lämna en kommentar